Antena Meniu Search
x

Motivele invocate nu au ajutat-o pe o româncă prinsă la furat de produse cosmetice, în Scoţia, să scape de închisoare

O româncă de 26 de ani, prinsă la furat de produse cosmetice, în Scoţia, a fost condamnată la opt luni de închisoare cu executare.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.02.2021, 18:18

Românca prinsă la furat de produse cosmetice în Scoţia are 26 de ani
Românca a golit rafturile unui magazin cu produse cosmetice - Hepta - imagine ilustrativă
  • Românca prinsă la furat de produse cosmetice, în Scoţia, are 26 de ani.
  • Românca prinsă la furat de produse cosmetice, în Scoţia, a primit interdicţie trei ani de a mai conduce o maşină.

Românca a fost prinsă la furat de produse cosmetice în octombrie 2019, însă a ajuns în arest preventiv abia în decembrie 2020.

Conform Falkirk Herald, pe 18 octombrie 2019, românca, identificată drept Lenuţa Răducanu, a pătruns într-un celebru magazin cu produse cosmetice din Falkirk.

Comportamentul ei a atras atenţia unei angajate a magazinului şi, imediat cum românca a părăsit magazinul, angajata respectivă a observat dispariţia produselor de pe rafturi şi a alertat agenţii de securitate.

Agenţii de securitate au urmărit-o pe româncă, însă aceasta a reuşit să scape cu ajutorul unei maşini în care se mai aflau mama ei, sora ei şi cumnata ei.

Valoarea estimată a bunurilor furate de româncă, 2.200 de lire sterline

A urmat, practic, o urmărire ca în filme, cu poliţia pe urmele maşinii pline cu românce.

În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să blocheze maşina cu românce şi să recupereze produsele cosmetice care aveau o valoare estimată la circa 2.200 de lire sterline.

Românca prinsă la furat şi-a petrecut noaptea în detenţie, însă magistraţii au decis că nu se impune arestarea preventivă, Lenuţa fiind eliberată pe cauţiune.

Românca a profitat de situaţie şi a dispărut pentru aproximativ un an, întorcându-se în România.

Însă, la sfârşitul anului trecut, românca s-a întors în Marea Britanie şi, de această dată, a fost arestată.

Dusă în faţa magistraţilor, românca şi-a recunoscut fapta, dar a invocat mai multe motive. Stabilită la Dagenham, o suburbie a Londrei, românca le-a spus magistraţilor că a mers în vizită la rudele ei din Falkirk, iar pe parcursul vizitei ar fi fost ameninţată de soţul ei agresiv, care ar fi abuzat-o timp de mai mulţi ani, că ar fi bine să nu se întoarcă acasă cu mâna goală.

Din acest motiv, românca ar fi intrat în panică şi ar fi decis să fure produsele cosmetice pentru a face bani.

De asemenea, românilor le-a spus magistraţilor că a decis să fugă în România pentru că ar fi rămas însărcinată şi nu ar fi vrut ca soţul ei să afle. De altfel, românca, acum mama unui copil de 10 luni, ar fi sperat să scape de închisoare graţie motivelor invocate.

Românca, trei ani interdicţie de a mai conduce o maşină

Totuşi, magistraţii scoţieni nu au fost impresionaţi de motivele invocate de româncă şi au condamnat-o la opt luni de închisoare cu executare.

Pedeapsa intră în vigoare din data de 14 decembrie 2020, când românca a fost trecută în arest preventiv, astfel că mai are de stat în jur de şase luni şi jumătate după gratii.

În plus, din cauza modului periculos în care a condus maşina când era cu poliţia pe urmele ei, românca are trei ani interdicţie de a mai conduce o maşină după ce se eliberează din închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Motivele invocate nu au ajutat-o pe o româncă prinsă la furat de produse cosmetice, în Scoţia, să scape de închisoare