Antena Meniu Search
x

Motivul incredibil pentru care jihadiştii aleg decapitarea ca pedeapsă maximă!

Decapitarea celor doi ziarişti în doar două săptămâni de către islamişti a şocat o lume întreagă, stârnind controverse legate de brutalitatea cu care aceştia ucid

Decapitarea celor doi ziarişti în doar două săptămâni de către islamişti a şocat o lume întreagă, stârnind controverse legate de brutalitatea cu care aceştia ucid

Conform specialiştilor, există un singur răspuns: totul ţine de credinţa jihadiştilor, neavând nicio legătură cu salvarea muniţiei, aşa cum se credea iniţial. Teoria este confirmată şi de erudiţii musulmani, scriu cei de la ABC.es. Aceştia spun că viaţa lor este "dictată" de zicala "ochi pentru ochi, dinte pentru dinte", regulă care nu este însă regăsită şi în Coran.

Astfel, teologii susţin că Mohamed a permis mutilarea doar în cazul hoţilor, acestora fiindu-le tăiate mâinile. Se pare că nici uciderea cu pietre în cazul adulterului nu ar fi un standard stabilit de Carte, ci doar o practică islamică care are un fundament în Hadith, o tradiţie musulmană.

Potrivit acestora, jihadiştii au înţeles greşit învăţăturile din Coran, alegând decapitarea ca pedeapsă maximă pentru necredincioşi, crezând că aşa vor avea parte de mai multe privilegii în lumea de dincolo.

Execuţiile cu sabia sunt programate în Riad (capitala Arabiei Saudite) într-o zi de vineri, după principalele rugăciuni în moschee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Motivul incredibil pentru care jihadiştii aleg decapitarea ca pedeapsă maximă!