Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care o tânără de 22 de ani care s-a născut şi a trăit în Marea Britanie ar putea fi deportată. Riscă să fie trimisă în Portugalia, țara mamei sale

Situaţie neobişnuită pentru o tânără din Marea Britanie. Deşi s-a născut şi a trăit acolo, ar putea fi deportată pentru că nu are cetăţenie britanică. 

de Redactia Observator

la 13.02.2024, 17:05

- Shutterstock

O femeie care s-a născut și a trăit doar în Marea Britanie ar putea fi deportată deoarece nu are cetățenie britanică. Ea ar putea fi trimisă într-o țară în care nu a trăit niciodată, potrivit Sky News.

Emma are 22 de ani și s-a născut în Marea Britanie. Ea are un certificat de naștere britanic și și-a petrecut toată viața crezând că este cetățean britanic, potrivit Mediafax. Născută dintr-o mamă portugheză, Emma a locuit doar în Marea Britanie. De aceea, femeia a avut o mare surpriză atunci când cererea pentru obținerea unui pașaport britanic i-a fost respinsă.

Asta în conformitate cu o prevedere legală. După Brexit, cetățenilor UE care locuiau în Regatul Unit li s-a oferit șansa de a solicita statutul de rezident într-un termen stabilit. Emma a ratat termenul limită pentru a depune documentele.

Ea a aflat că nu este cetățean britanic atunci când a încercat să se angajeze. Legea nu-i permite să conteste decizia autorităților și riscă să fie deportată în Portugalia, țara mamei sale, în care tânăra nu a locuit niciodată. Mama însă poate rămâne în Marea Britanie deoarece a respectat termenul legal privind depunerea cererii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care o tânără de 22 de ani care s-a născut şi a trăit în Marea Britanie ar putea fi deportată. Riscă să fie trimisă în Portugalia, țara mamei sale