Antena Meniu Search
x

Video Motivul pentru care Vladimir Putin l-a trimis pe Serghei Şoigu în Coreea de Nord

Război în Ucraina. A început marele test pentru viitorul Ucrainei. Zelenski a ordonat începerea celei de-a doua faze din contraofensivă. Obiectivul este eliberarea peninsulei Crimeea, ocupată ilegal de Rusia acum nouă ani. Putin recunoaşte că luptele s-au intensificat, dar pretinde că armata lui nimiceşte fără probleme trupele ucrainene. 

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 21:29

Vezi și

A doua fază a contraofensivei a fost lansată în cel mai mare secret. Se concentrează pe eliberarea regiunilor ocupate de Rusia în sudul Ucrainei şi va dura trei săptămâni. Cu tancuri Leopard și vehicule de luptă Bradley, trimise de Occident, militari ucraineni antrenaţi de Vest au spart linia frontului în dreptul localităţii Tokmak, din regiunea Zaporojie, anexată ilegal de ruşi. 

Putin susţine că majoritatea atacurilor au fost respinse de soldaţii lui

Contraofensiva de vară îşi propune să lase Rusia fără legătură terestră între Crimeea şi noile teritoriile ocupate în Ucraina. Putin recunoaşte că armata lui este asaltată de soldaţii lui Zelenski, dar spune că majoritatea atacurilor au fost respinse.  

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: Fără nicio exagerare, pot spune că soldaţii noştri au dat dovadă de cel mai mare eroism. Inamicul a folosit un număr mare de vehicule blindate, 50 de unităţi. Dintre acestea, 39 de unităţi, adică 26 de tancuri şi 13 vehicule blindate, au fost distruse.  

Pe acelaşi subiect

Apariţia-surpriză de la summitul cu liderii africani a fost Evgheni Prigojin

Declaraţiile au fost făcute la Sankt Petersbourg, unde Putin s-a înconjurat de lideri din Africa. I-a invitat la un summit economic, într-un exerciţiu de imagine care să arate că are aliaţi. Pentru a le câştiga loialitatea, a promis că va oferi gratuit cereale pentru şase ţări africane ameninţate de foamete

Apariţia-surpriză de la summit a fost, însă, Evgheni Prigojin. Este prima dată când liderul mercenarilor Wagner apare în public, în Rusia, după revolta de luna trecută. Omul împotriva căruia s-a răsculat atunci, ministrul Apărării, Serghei Şoigu, a fost trimis de Putin în Coreea de Nord. Analiştii militari cred că este acolo pentru a obţine sprijin militar. Şoigu a fost invitat de dictatorul comunist Kim Jong-un la o expoziţie militară, unde a admirat rachete balistice şi drone. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Motivul pentru care Vladimir Putin l-a trimis pe Serghei Şoigu în Coreea de Nord