Antena Meniu Search
x

Muncitori români, sclavi în Italia. Transportaţi în portbagaje, umiliţi şi ţinuţi în condiţii mizere

Garda de Finanţe din Italia a descoperit zeci de muncitori exploataţi, între care şi români, care lucrau fără contracte de muncă și erau plătiți sub nivelul prevăzut de lege.

Garda de Finanţe din Italia a descoperit zeci de muncitori exploataţi, între care şi români, care lucrau fără contracte de muncă și erau plătiți sub nivelul prevăzut de lege.

În timpul unui control în provincia Cosenza din sudul Italiei, Garda de Finanțe italiană a oprit și controlat șapte camionete la Roseto Capo Spulico.

În interiorul autovehiculelor se aflau înghesuiți chiar și în portbagaje, în condiții degradante, 56 de muncitori străini de mai multe naționalități, printre care și români. Verificările au scos la iveală că lucrau fără contracte de muncă și erau plătiți sub nivelul prevăzut de lege.

Muncitorii de naționalitate pakistaneză, nigeriană, bulgară și română se întorceau de la fermele agricole unde prestaseră servicii.

Muncitori români, sclavi în Italia. Înghesuiţi în portbagaje şi exploataţi în ferme agricole

Români înghesuiţi în portbajage, umiliţi şi exploataţi

Pe baza declarațiilor și a documentației găsită la bordul autovehiculelor, s-a constatat că muncitorii au fost recrutați prin încălcarea regulilor stabilite în contractele naționale și provinciale din sectorul agricol, scrie rotalianul.com. Lucrătorii nu aveau întocmit contract de muncă și erau plătiți cu o sumă net inferioară celei stabilită de lege.

La sfârșitul operațiunii, 11 „caporali”, inclusiv trei proprietari ai fermelor agricole implicate, au fost trimiși în judecată cu acuzația de intermediere ilicită și exploatarea forței de muncă, infracțiuni pentru care cei acuzați riscă să fie condamnați cu închisoarea de la 1 la 6 ani și o amendă de la 500 la 1000 de euro pentru fiecare lucrător recrutat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Muncitori români, sclavi în Italia. Transportaţi în portbagaje, umiliţi şi ţinuţi în condiţii mizere