Antena Meniu Search
x

Elon Musk își extinde controlul asupra Twitter. A demis consiliul de administrație și acum este "unicul director" al platformei

Elon Musk a dizolvat consiliul de administraţie al Twitter joi, după ce a preluat controlul asupra companiei, iar miliardarul a devenit "unicul director al Twitter", potrivit unui document depus luni la autorităţile de reglementare. Dosarul companiei precizează că toţi membrii anteriori ai consiliului de administraţie al Twitter, inclusiv directorul executiv recent demis Parag Agrawal şi preşedintele Bret Taylor, nu mai sunt directori "în conformitate cu termenii acordului de fuziune", notează News.ro.

de Redactia Observator

la 31.10.2022, 21:55

Elon Musk își extinde controlul asupra Twitter. A demis consiliul de administrație și acum este "unicul director" al platformei - Hepta

Musk, conform dosarului, a devenit "unicul director al Twitter". Decizia, deşi nu este surprinzătoare, evidenţiază modul în care cel mai bogat om din lume şi-a consolidat rapid controlul asupra uneia dintre cele mai influente platforme de socializare, având puţine verificări, sau chiar deloc, în ceea ce priveşte puterea sa asupra companiei, comentează CNN.

Aproape imediat după ce Musk şi-a încheiat contractul de 44 de miliarde de dolari pentru achiziţionarea Twitter, joi, miliardarul a concediat cel puţin patru dintre directorii săi de top, inclusiv Agrawal. Noul proprietar Twitter intenţionează să regândească politicile companiei de moderare a conţinutului şi interdicţiile permanente pentru utilizatorii care au încălcat anterior politicile platformei, inclusiv cele care îl vizează pe fostul preşedinte american Donald Trump, deşi a declarat în weekend că nu au fost luate încă decizii majore.

Elon Musk a preluat joi controlul Twitter după ce a finalizat achiziţionarea reţelei de socializare pentru 44 de miliarde de dolari. Excentricul patron al Tesla şi SpaceX, care se descrie drept un adept al libertăţii depline de exprimare, a declarat de mai multe ori că doreşte să acţioneze astfel şi ca proprietar al Twitter, reţea de socializare acuzată până în prezent că prin modul său de moderare a conţinuturilor cenzurează anumite opinii şi care i-a suspendat contul lui Donald Trump. Totuşi, pentru a-şi asigura furnizorii de publicitate, ce asigură veniturile Twitter, Musk a promis că această platformă va avea un ''consiliu de moderare al conţinutului''.

Probleme pentru Musk încă din primele zile la conducerea Twitter

Pe acelaşi subiect

Senatorul democrat american Chris Murphy a afirmat luni că vrea o evaluare sub aspectul securităţii naţionale a SUA a cotei deţinute de un conglomerat saudit din compania Twitter Inc, după recenta preluare a acesteia din urmă de către Elon Musk. El a precizat că cere Comisiei pentru investiţii străine în Statele Unite (CFIUS) - care examinează achiziţiile de companii americane de către cumpărători străini - "să desfăşoare o anchetă asupra implicaţiilor de securitate naţionale ale achiziţiei Twitter de către Arabia Saudită", notează Agerpres.

Cea mai mare parte a străinilor care vor să intre în posesia unor cote chiar nemajoritare din companii americane trebuie să ceară aprobarea CFIUS, un influent organism administrat de Departamentul trezoreriei care analizează tranzacţiile sub aspectul preocupărilor de securitate şi le poate bloca.

Vineri, Kingdom Holding Company din regatul saudit şi biroul privat al prinţului Alwaleed bin Talal au menţionat că vor păstra acţiunile Twitter deţinute în valoare estimată de 1,89 miliarde de dolari SUA, conform unui anunţ transmis pe Twitter de prinţ. Fondul Suveran al Arabiei Saudite, prezidat de prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, deţine 16,9% din Kingdom Holding, fondat de Alwaleed.

"Ar trebui să ne îngrijoreze că saudiţii, care au un interes clar în a reprima discursul politic şi a influenţa politica SUA, sunt acum al doilea principal acţionar al unei platforme majore de social media", a scris Murphy pe Twitter. "Este evident că este vorba de o chestiune de securitate naţională şi CFIUS trebuie să facă o evaluare", a subliniat senatorul democrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Elon Musk își extinde controlul asupra Twitter. A demis consiliul de administrație și acum este "unicul director" al platformei