Antena Meniu Search
x

Românca Nadia, șofer de camion și zidăriță, i-a impresionat pe italieni. "Când mă văd că descarc 3-4 tone de mărfă pe zi, bărbații mă respectă imediat!"

Zidăria și șofatul unui camion par meserii rezervate bărbaților. Însă, dacă o întrebi pe Nadia Maierean, românca îți va spune cu zâmbetul pe buze că și-a câștig

Zidăria și șofatul unui camion par meserii rezervate bărbaților. Însă, dacă o întrebi pe Nadia Maierean, românca îți va spune cu zâmbetul pe buze că și-a câștigat respectul colegilor ei bărbați și că nu este niciodată a doua în ceea ce face.

Așa începe cotidianul Corriere delle Alpi prezentarea Nadiei, o româncă de 41 de ani, care a sosit în Italia în urmă cu 18 ani.

Născută în România, în Transilvania, Nadia a lucrat timp de zece ani pe șantierele de construcții și, mai nou, a devenit șofer pe camioane.

Pe acelaşi subiect

A fost înscrisă timp de 10 ani la fililiala sindicatului Filca Cisl din Belluno, categoria sindicală care reprezintă lucrătorii din construcții, până când a schimbat meseria pentru a deveni șoferiță de camion.

În cei 10 ani în care a practicat zidăria, Nadia era singura femeie membră a Uniunii în domeniul ei, la aproximativ 1500 de membri Filca Cisl din provincia Belluno, scrie Corriere.

„Am învățat meseria de zidar lucrând cu mama mea în România. De la ea am învățat să vopsesc, să pun gresie, și toate celelalte. Când am plecat în Italia, am decis să profit de cunoștințele mele pentru a-mi găsi un loc de muncă și am lucrat într-o firmă de construcții, ca zidăriță pe șantiere. Acest lucru până anul trecut, când am luat permisul de conducere pentru categoria C și am decis să lucrez ca șoferiță pe camioane”, povestește Nadia.

Relația cu colegii ei de sex masculin nu a fost întotdeauna una foarte simplă pentru că la prima vedere bărbaților le părea imposibil că o femeie ar putea face lucruri atât de grele.

„Dacă mă respectă, răspund cu respect, în cazul în care nu o fac clarificăm imediat cum stau lucrurile. Și când mă văd că descarc trei, patru tone de mărfuri pe zi, mă respectă imediat.”, glumește româca.

Dar ceea ce este mai important pentru Nadia atunci când vorbește despre sine, este să spună că face o muncă pe care o iubește și că nu o va schimba pentru nimic altceva.

Femeia, reprezintă un exemplu de forță și tenacitate, care i-au permis să renunțe la orice tabù și să ajungă la egalitate cu bărbații în munca sa, scrie corrierealpi.gelocal.it.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Românca Nadia, șofer de camion și zidăriță, i-a impresionat pe italieni. "Când mă văd că descarc 3-4 tone de mărfă pe zi, bărbații mă respectă imediat!"