Antena Meniu Search
x

Curs valutar

NASA a făcut o descoperire istorică: un alt sistem solar, similar cu al nostru şi destul de aproape de noi, în Galaxie

Noul soare este mai mic şi mai rece, dar are în jurul lui şapte planete de dimensiunile Pământului. Oamenii de ştiinţă susţin că unele dintre ele ar putea avea forme de viaţă.

de Redactia Observator

la 23.02.2017 , 19:54

Noul soare este mai mic şi mai rece, dar are în jurul lui şapte planete de dimensiunile Pământului. Oamenii de ştiinţă susţin că unele dintre ele ar putea avea forme de viaţă.

 Chiar "după colţ". Asta dacă ne referim la dimensiunile nemărginite ale Universului.

Sistemul solar se află în Constelaţia numită Aquarius <intră steaua>. Soarele descoperit a fost numit Trappist.

Vezi și

Trappist este de 10 ori mai mic decât soarele nostru şi de 2,5 ori mai rece. În jurul lui are şapte planete, de dimensiunea Pâmântului.

Patru dintre ele sunt prea aproape sau prea departe de soare pentru a găzdui forme de viaţă. Dar, despre trei dintre ele se presupune că deţin apă, ceea ce îi face pe oamenii de ştiinţă să creadă că ar putea avea şi fiinţe vii.

Cât de aproape este Trappist de noi? La 39 de ani lumină.

 Foarte puţin pentru dimensiunile Universului, foarte mult pentru posibilităţile noastre de a călători cu viteza luminii.

Bine, dacă ne gândim la cât stăm noi în trafic în România, cred că găsim câţiva bucureşteni care să prefere să "zboare" 40 de ani şi să nu se plângă.

Asta mai ales pentru că oamenii de ştiinţă susţin că ar exista şi "zone locuibile" acolo.

Chiar şi aşa, momentan, e greu de spus dacă planetele din Trappist pot găzdui forme de viaţă similare cu ale noastre. Motivele le vedeţi imediat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » NASA a făcut o descoperire istorică: un alt sistem solar, similar cu al nostru şi destul de aproape de noi, în Galaxie