Antena Meniu Search
x

NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare, luni, privind afluxul de imigranţi de la frontiera Belarusului cu Polonia şi a cerut Administraţiei de la Minsk să respecte legislaţia internaţională, denunţând utilizarea tacticilor "hibride" în conflictul cu Uniunea Europeană, notează Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.11.2021, 21:43

NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"
- Profimedia

Polonia a avertizat că sute de imigranţi extracomunitari încearcă să treacă frontiera pentru a ajunge în spaţiul Uniunii Europene. Liderii de la Bruxelles acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor clandestini spre spaţiul comunitar ca ripostă la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza acţiunilor de reprimare împotriva opoziţiei belaruse.

NATO a criticat dur acţiunile regimului din Belarus

"Un grup de sute de imigranţi se îndreaptă spre punctul de frontieră Kuznica. Unii au încercat deja să traverseze frontiera", a declarat luni Piotr Muller, un purtător de cuvânt al Guvernului Poloniei, denunţând o operaţiune organizată de "persoane din cadrul serviciilor secrete belaruse".

Alianţa Nord-Atlantică a criticat dur acţiunile regimului din Belarus. "Suntem preocupaţi de escaladarea tensiunilor la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Cerem Belarusului să se conformeze reglementărilor internaţionale", a afirmat un oficial din cadrul NATO, citat de cotidianul Le Figaro. "Utilizarea imigranţilor ca tactică hibridă de către regimul Aleksandr Lukaşenko este inacceptabilă", a subliniat oficialul NATO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"