Antena Meniu Search
x

Netanyahu anunţă că s-a stabilit o dată pentru o ofensivă israeliană în Rafah: "Acest lucru va fi făcut"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă că ”există o dată” a unei ofensive în Rafah care, consideră Israelul, este unul dintre ultimele bastioane ale mişcării islamiste palestiniene în Fâşia Gaza, relatează AFP, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 18:35

Netanyahu anunţă că s-a stabilit o dată pentru o ofensivă israeliană în Rafah
Netanyahu anunţă că s-a stabilit o dată pentru o ofensivă israeliană în Rafah - Profimedia

O înfrângere a mişcării islamiste palestiniene ”necesită o intrare în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste care se află acolo. Acest lucru va fi făcut. Există o dată” în acest sens, anunţă într-o înregistrare video Benjamin Netanyahu.

Benjamin Netanyahu anunţă că ”există o dată” a unei ofensive în Rafah

Victoria asupra mişcării islamiste palestiniene "necesită intrarea în Rafah şi eliminarea batalioanelor teroriste de acolo. Se va întâmpla - există o dată", a afirmat premierul israelian într-o înregistrare video, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, noi negocieri indirecte în vederea unui armistiţiu sunt în desfăşurare în această săptămână între Israel şi Hamas, ai căror oficiali s-au întâlnit la Cairo cu mediatori din Egipt, Statele Unite şi Qatar.

Pe acelaşi subiect

Ministrul israelian al apărării, Yoav Gallant, a anunţat că armata pregăteşte o operaţiune militară asupra oraşului Rafah, la graniţa cu Egiptul, şi unde sunt refugiaţi circa 1,5 milioane de palestinieni, în pofida temerilor comunităţii internaţionale, în a şaptea lună a războiului împotriva Hamas, notează AFP.

Războiul a fost declanşat pe 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ difuzat de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite şi 129 sunt în continuare reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 34 au murit potrivit responsabililor israelieni. Drept represalii, Israelul a promis că va distruge Hamas, pe care, împreună cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, o consideră o organizaţie teroristă, şi a lansat intense bombardamente asupra teritoriului palestinian.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Netanyahu anunţă că s-a stabilit o dată pentru o ofensivă israeliană în Rafah: "Acest lucru va fi făcut"