Antena Meniu Search
x

Netanyahu: Armata Israelului este cea mai morală din lume. Cei care îi acuză pe soldaţii noştri de crime de război sunt mincinoşi

Război Israel - Hamas. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă seara în cadrul unei conferinţe de presă televizate că războiul împotriva Hamas va fi "lung și dificil" şi a răspuns acuzaţiilor de crime de război aduse armatei israeliene spunând că IDF este "cea mai morală armată din lume". 

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 10:29

Netanyahu: Armata Israelului este cea mai morală din lume. Cei care îi acuză pe soldaţii noştri de crime de război sunt mincinoşi
Netanyahu: Armata Israelului este cea mai morală din lume. Cei care îi acuză pe soldaţii noştri de crime de război sunt mincinoşi - Profimedia

Benjamin Netanyahu i-a criticat dur în weekend pe cei care "îndrăznesc să-i acuze pe soldații noștri de crime de război", numindu-i "ipocriți și mincinoși", relatează Times of Israel

"IDF( Forţele Armate Israeliene) este cea mai morală armată din lume. IDF face totul pentru a evita rănirea civililor", a transmis el, cerând din nou locuitorilor din nordul Fâşiei Gaza să se îndrepte spre sud. 

Netanyahu a întors acuzaţiile îndreptate IDF către Hamas, despre care a spus că "folosește cetățenii drept scuturi umane", folosește spitalele ca sedii ale terorii și fură din combustibilul destinat civililor pentru a se război cu IDF. 

Mulți din întreaga lume înțeleg acum ceea ce am spus de ani de zile: Israelul nu luptă doar pentru sine, ci duce un război al umanității împotriva barbarilor, a mai transmis premierul israelian. 

Pe acelaşi subiect

"Aliații noștri din lumea occidentală și partenerii noștri din lumea arabă știu că, dacă nu câștigăm, ei sunt următorii în campania de cucerire și de ucidere de pe axa răului", a mai avertizat el. Netanyahu a mai spus că Israelul a reușit să obţină sprijinul Occidentului,  enumerând vizitele de solidaritate ale liderilor din Statele Unite, Marea Britanie, Italia, Germania, Franța, Țările de Jos, Grecia, Ciprul, și nu numai.

"Au venit cu un mesaj clar, nu numai că vă sprijinim, ci sperăm și în victoria voastră", spune el. "Există momente când o națiune se confruntă cu două opțiuni, să existe sau să înceteze a exista. Suntem acum într-un astfel de test”, a mai precizat premierul israelian.

Netanyahu, acuzat de crime de război

Ministrul spaniol pentru drepturi sociale, Ione Belarra, a cerut ca prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu să fie inculpat la Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga în legătură cu loviturile aeriene israeliene împotriva Fâşiei Gaza.

Procurorul şef al Curţii Penale Internaţionale, Karim Khan a vizitat duminică punctul de trecere de la Rafah dintre Fâşia Gaza şi Egipt şi afirmă că speră să viziteze atât teritoriul palestinian, cât şi Israelul în timp ce se află în regiune. Tribunalul internaţional investighează teritoriile ocupate palestiniene din 2021, încercând să determine dacă au existat sau nu crime de război şi crime împotriva umanităţii.

Ţările arabe din Golf au avertizat sâmbătă Israelul împotriva oricăror noi operaţiuni terestre în Fâşia Gaza, Arabia Saudită denunţând o încălcare "nejustificată" a dreptului internaţional, iar Omanul acuzând Israelul de "crime de război". 

 Președintele Turciei a acuzat Occidentul de faptul că este principalul vinovat de Războiul din Fâşia Gaza şi de "crearea unei atmosfere de cruciadă împotriva Semilunii". Erdogan a numit Israelul "criminal de război".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Netanyahu: Armata Israelului este cea mai morală din lume. Cei care îi acuză pe soldaţii noştri de crime de război sunt mincinoşi