Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Netanyahu confirmă că Safieddine, potențialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a confirmat marți că Israelul l-a asasinat pe potențialul nou lider al Hezbollah, Hashem Safieddine, care a fost vizat de o lovitură aeriană la Beirut joia trecută, și susține că Israelul l-a ucis și pe înlocuitorul lui Safieddine, informează The Times of Israel, citat de Mediafax.

de Redactia Observator

la 08.10.2024 , 21:46

Netanyahu confirmă că Safieddine, potențialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel - Profimedia

Într-un mesaj video în limba engleză adresat publicului libanez, postat pe rețeaua de socializare X, Netanyahu a declarat că Israelul a „degradat capacitățile Hezbollah; am eliminat mii de teroriști, inclusiv pe (vechiul lider al Hezbollah, Hassan) Nasrallah însuși, pe înlocuitorul lui Nasrallah și pe înlocuitorul înlocuitorului său. Astăzi, Hezbollah este mai slabă decât a fost timp de mulți mulți ani”.

I-a îndemnat pe libanezi „să se ridice și să își ia țara înapoi”

În cea mai mare parte a mesajului, el a îndemnat publicul să-și ia țara înapoi de sub controlul Hezbollah. „Acum, voi, poporul libanez, vă aflați la o răscruce importantă. Este alegerea voastră”, a spus el. Cetățenii libanezi, a spus Netanyahu, „își pot lua acum țara înapoi. Puteți să o readuceți pe calea păcii și a prosperității”.

Articolul continuă după reclamă

Dacă nu o fac, susține el, „Hezbollah va continua să încerce să lupte împotriva Israelului”. El a mai spus că libanezii merită să readucă Libanul la zilele sale de liniște; voi meritați un Liban diferit. O țară, un steag, un popor”, a adăugat el, împrumutând din Jurământul de credință original al SUA. „Nu-i lăsați pe acești teroriști să vă distrugă viitorul mai mult decât au făcut-o deja”.

El i-a îndemnat pe libanezi „să se ridice și să își ia țara înapoi”. „Eliberați-vă țara de Hezbollah, astfel încât țara voastră să poată prospera din nou, astfel încât generațiile viitoare de copii libanezi și israelieni să nu cunoască nici războiul, nici vărsarea de sânge, ci să trăiască în sfârșit împreună în pace”, a încheiat Netanyahu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă costă mai mult chiria anul acesta faţă de 2023?
Observator » Ştiri externe » Netanyahu confirmă că Safieddine, potențialul succesor al lui Nasrallah, a fost asasinat de Israel