Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Netanyahu nu vrea să audă de armistițiu, în ciuda presiunilor din Vest: "Nu ne vom opri până nu ne vom atinge toate obiectivele"

Soarta Orientului Mijlociu este şi ea discutată zilele acestea la New York, în cadrul adunării generale a ONU. Preşedintele palestinian a acuzat Israelul de genocid şi a implorat statele de pretutindeni să înceteze să mai trimită arme Israelului. Între timp, conflictul Israel - Hezbollah devine din ce în ce mai tensionat după ce Netanyahu a refuzat o propunere de încetare a focului înaintată de SUA, Uniunea Europeana şi Marea Britanie. Ieri, şeful unităţii de drone al Hezbollah a fost ucis într-un atac aerian în Beirut.  

de Redactia Observator

la 27.09.2024 , 08:59

premierul israelian Benjamin Netanyahu Netanyahu nu vrea să audă de armistițiu, în ciuda presiunilor din Vest: "Nu ne vom opri până nu ne vom atinge toate obiectivele" - Profimedia Images

Tensiunile din Orientul Mijlociu au fost în centrul atenţiei la Adunarea General a Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York. În cadrul unui discurs ţinut aseară, preşedintele palestinian a acuzat Israelul de genocid.

"Nu mai ucideți copii și femei, opriți genocidul, nu mai trimiteți arme Israelului. Această nebunie nu poate continua. Întreaga lume este responsabilă pentru ceea ce se întâmplă cu poporul nostru din Gaza și din Cisiordania, supuse zilnic agresiunii israeliene", a declarat Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene.

De la începutul războiului, 41.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în Gaza, dintre care 15.000 sunt copii.

Articolul continuă după reclamă

De cealaltă parte, conflictul Israel - Hezbollah devine din ce în ce mai tensionat după ce Netanyahu a refuzat o propunere de încetare a focului înaintată de SUA, Uniunea Europeană şi Marea Britanie. 

Pe acelaşi subiect

"Fac apel la Israel și Hezbollah: Opriți violența! Întoarceți-vă de la marginea prăpastiei. Trebuie să vedem o încetare imediată a focului ca să existe spațiu pentru o soluție diplomatică", a spus Keir Starmer, premierul Marii Britanii.

Armata lui Netanyahu pare însă că îşi intensifică atacurile

"Politica noastră este clară. Continuăm să lovim Hezbollah cu toată forța. Și nu ne vom opri până nu ne vom atinge toate obiectivele", a declara Benjamin Netanyahu.

Aseară, oficialii din Israel au anunţat că şeful unităţii de drone a Hezbollah a fost ucis într-un atac aerian desfăşurat în Beirut. De asemenea, ministerul de externe din Franţa a anunţat că o femeie de 87 de ani aflata în Liban a murit după ce clădirea în care locuia s-a prăbuşit în urma unui bombardament israelian. 

Numai ieri, 92 de persoane au murit în Liban în urma atacurilor. De la începutul săptămânii, atacutrile au făcut peste 700 de morţi şi două mii de răniţi. 

Israelienii spun totuşi că au lovit doar ţinte Hezbollah

"Lovind Hezbollah, așa cum facem noi, într-un mod foarte calibrat, dar și într-un mod care provoacă Hezbollah, organizația teroristă dedicată distrugerii noastre, îi lovim într-o manieră în care îi doare cu adevărat", a declarat David Mencer, purtător de cuvânt al Guvernului din Israel.

Aseară, sirenele au sunat din nou la Tel Aviv. Armata israeliană a declarat că a interceptat o rachetă lansată din Yemen.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi reuşit să prindeţi fonduri în programul Casa Verde?
Observator » Ştiri externe » Netanyahu nu vrea să audă de armistițiu, în ciuda presiunilor din Vest: "Nu ne vom opri până nu ne vom atinge toate obiectivele"