Antena Meniu Search
x

Video Niciun supravieţuitor în urma exploziei devastatoare care a distrus un bloc de pe Insula Jersey: 3 cadavre găsite, salvatorii cred că numărul va creşte

Niciun supraviețuitor nu a fost găsit în urma misiunii de căutare a supraviețuitorilor, după explozia dintr-un bloc din Jersey.

de Redactia Observator

la 12.12.2022, 07:59

Vezi și

Șefii serviciilor de urgență au spus că operațiunea de căutare și salvare este acum una de recuperare. „Am căutat și nu ne vom opri să-i căutăm pe cei dragi oamenilor”, a declarat șeful pompierilor Paul Brown într-o conferință de presă, potrivit BBC.

Trei cadavre au fost găsite la locul Pier Road iar echipele de salvare continua să caute încă șase. Autoritățile se așteaptă, însă, ca numărul morților să fie mai mare. Pompierii au intervenit vineri seara, 9 decembrie, după ce a fost raportat mirosul de gaz.

Aproximativ 40 de persoane au fost strămutate din cauza exploziei

Șeful poliției din Jersey, Robin Smith, a descris cum a avut loc o „căutare meticuloasă și minuțioasă a resturilor în urma exploziei, pentru a începe să identificăm cu atenție cadavrele când și dacă le găsim”. Robin Smith a spus că este dificil să-și dea seamana de numărul total de decese, însă acesta se teme că ar putea fi până la 12. „Este un număr la care sperăm să nu ajungem, dar acesta este numărul la care ne-am gândit. Avem trei decese confirmate”, a spus el.

El a spus că aproximativ 40 de persoane au fost strămutate din cauza exploziei și a daunelor pe care aceasta le-a provocat clădirilor din apropiere. Echipele de specialitate de la Ministerul Apărării din Marea Britanie și serviciile de pompieri au sprijinit echipajele locale. Două persoane care se afla în spital au fost externate, iar o altă persoană este încă sub tratament. Explozia a avut loc sâmbătă, 10 decembrie, în jurul orei 04:00.

Furnizorul de gaze din Jersey, Island Energy, a spus că lucrează cu pompierii pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Clădirea cu trei etaje care s-a prăbușit este deținută de Andium Homes, o companie de stat, dar independentă, care închiriază proprietăți. A spus că se concentrează pe sprijinirea rezidenților de la proprietate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Niciun supravieţuitor în urma exploziei devastatoare care a distrus un bloc de pe Insula Jersey: 3 cadavre găsite, salvatorii cred că numărul va creşte