Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicolae Ciucă, scos în lume de Klaus Iohannis cu ocazia summitului NATO. Şeful PNL a fost prezentat liderilor Alianţei

Klaus Iohannis si Nicolae Ciucă au făcut tandem la Summit-ul NATO din America. Cu cinci luni înainte de alegeri, şeful Statului l-a introdus pe preşedintele PNL în cercurile înalte şi i-a făcut cunoştintă cu liderii Alianţei. Tot la Washington, Mircea Geoană îşi pregăteşte intrarea în cursa pentru Cotroceni. Totul depinde de momentul în care se va retrage de la vârful NATO. Pus sub presiune de liderii PSD, Marcel Ciolacu ar vrea să propună un candidat independent

de Redactia Observator

la 11.07.2024 , 21:36

Klaus Iohannis a profitat de Summit-ul de la Washington şi a ţinut să-l prezinte pe Nicolae Ciucă mai multor lideri din NATO. Şeful PNL a făcut poze cu preşedintele şi a discutat amical cu amiralul Rob Bauer - şeful Comitetului Militar al NATO si ofiţerul cu cel mai înalt grad din Alianţă.  

În ultima vreme liderii PSD l-au atacat la baionetă pe Generalul Ciucă. Social-democraţii l-au descris pe seful PNL drept un "ostaş fără pistol, pe care propriul partid ar vrea să-l dea afară". Din Statele Unite, seful Statului a cerut un armistiţiu în mariajul tot mai tensionat din Coaliţie. "Eu cred că va exista suficientă înțelepciune pentru a păstra Coaliția guvernamentală în funcțiune", a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.

Mircea Geoană se pregăteşte intens pentru bătălia prezidenţială

Vezi și

Tot la Washington, Mircea Geoană se pregăteşte intens pentru bătălia prezidenţială. Mandatul său ca secretar adjunct al NATO se va încheia, oficial, în luna octombrie. Totuşi, fostul lider PSD s-ar putea retrage înainte de data limită pentru a-şi pregăti campania electorală. "Vom vedea (n.r. dacă o să candidez). O să avem tot timpul să discutăm în această lungă toamnă fierbinte în politica românească", a spus Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Pe acelaşi subiect

La rândul său, Marcel Ciolacu ar vrea ca PSD să susţină un candidat independent în cursa prezidenţială. Liderii social-democraţi vor analiza vineri acest scenariu, dar greii partidului insistă ca premierul să intre în lupta pentru Palatul Cotroceni.

"Nu ştiu nici cu domnul Geoană pentru că nu şi-a dat demisia", spune Marcel Ciolacu, premierul României. "Voi discuta cu noul Secretar General, cu dl Mark Rutte, în cursul verii. Sunt la NATO, am o poziţie importantă. Vreau să îmi fac treaba până în ultima secundă de mandat", a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct NATO.

Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale pentru alegerile locale

Între timp, Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale pentru alegerile locale.

Partidul Social Democrat a câştigat 25 de Consilii Judeţene şi peste 1600 de mandate de primari. Asta în timp ce Liberalii s-au impus în 12 judeţe şi vor avea peste 1100 de edili. UDMR rămâne a treia forţă politică la nivel local cu 4 Consilii Judeţene şi 200 de primari. AUR va avea doar 30 de edili, iar Dreapta Unită cu doi mai puţin. Alţi 43 de primari şi-au câştigat mandatele, pe cont propriu, ca independenţi.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Nicolae Ciucă, scos în lume de Klaus Iohannis cu ocazia summitului NATO. Şeful PNL a fost prezentat liderilor Alianţei