Antena Meniu Search
x

Video Nicolae Miu, inginerul român din SUA care a ucis un adolescent, riscă aproape 100 de ani de închisoare: "Aş fi murit dacă nu foloseam cuţitul"

Nicolae Miu, inginerul român stabilit în SUA, care a ucis un adolescent şi a rănit alţi 4, riscă să primească o sentinţă de aproape 100 de ani de închisoare. Bărbatul de 54 de ani a fost declarat vinovat de omucidere şi agresiune după un proces în Wisconsin.  Avocaţii lui au susţinut mereu că românul doar s-a apărat, pentru că adolescenţii l-au înconjurat şi l-au lovit primii.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 20:22

Vezi și

Cu ochii închişi, Nicolae Miu a ascultat judecătorul fără să reacţioneze. În sală, prietenii adolescentului mort au plâns la auzul verdictului. Faptele au avut loc în iulie 2022. Inginerul român căuta telefonul unor prieteni pe malul râului Apple din Wisconsin. A fost înconjurat de un grup de tineri cu vârste între 17 şi 24 de ani. După ce l-au acuzat că e prădător sexual, adolescenţii au început să îl îmbrâncească şi să râdă de el.

Procesul a durat opt zile, timp în care peste 30 de martori au depus mărturie

În învălmăşeala care s-a iscat, Miu a pus mâna pe cuţit şi i-a înjunghiat pe cei cinci. Isaac, un băiat de 17 ani, a murit în urma rănilor. Prietenii victimei au filmat scena, iar imaginile au fost prezentate în sala de judecată. Românul a susţinut tot timpul că nu a vrut decât să se apere. "Nu ştiam, pe moment, câţi oameni m-au atacat. Dar erau prea mulţi ca să le fac faţă. Aş fi murit dacă nu foloseam cuţitul, aş fi fost ucis în acea zi", a declarat Nicolae Miu, inginer.

Procesul a durat opt zile, timp în care peste 30 de martori au depus mărturie. "Un factor cheie în acest caz au fost propriile acţiuni ale lui Nicolae. După ce i-a înjunghiat pe toţi aceşti oameni, a plecat de acolo, a aruncat cuţitul şi nu a spus nimic grupului cu care era", a declarat Karl Anderson, procuror. În mediul online, cei mai mulţi oameni îi iau apărarea românului şi spun că a fost provocat. Avocaţii lui Nicoale Miu spun că acest riscă până la 97 de ani după gratii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Nicolae Miu, inginerul român din SUA care a ucis un adolescent, riscă aproape 100 de ani de închisoare: "Aş fi murit dacă nu foloseam cuţitul"