Antena Meniu Search
x

Video Noaptea Premiilor Oscar 2021, noapte cu emoții și pentru români. Mirela Neag, jurnalist: „Colectiv” este un film despre toţi

Este cea mai importantă noapte pentru cinematografia mondială. La Los Angeles, în doar câteva ore, are loc gala premiilor Oscar. Este o noapte cu emoţii pentru români, deoarece este prima dată în istoria ţării noastre când avem şanse să câştigăm un premiu Oscar. Documentarul Colectiv a fost nominalizat la două categorii - cel mai bun lungmetraj internaţional şi cel mai bun lungmetraj documentar, iar casele de pariuri şi presa de specialitate îl dau favorit.

de Redactia Observator

la 25.04.2021, 22:07

Vezi și

Sunt imaginile unei tragedii care a marcat pentru totdeauna istoria noastră, şi prin documentarul Colectiv, a sensibilizat o lume întreagă.

Mirela Neag, jurnalist: ”Este un film despre toţi, despre toate, un film care spune povestea victimelor de la Colectiv, dar spune şi multe alte poveşti reale din păcate pentru noi, românii”.

Colectiv, primul film românesc nominalizat la Oscar 2021

Este şi filmul care i-a impresionat pe membrii juriului Academiei Americane de Film, atât de mult, încât a fost nominalizat la două categorii: cel mai bun lungmetraj internaţional şi cel mai bun lungmetraj documentar, o premieră absolută pentru ţara noastră. 

Pe acelaşi subiect

Colectiv ar putea aduce în România cel puţin una din mult râvnitele statuete

La categoria, cel mai bun lungmetraj internaţional, Colectiv concurează pentru un Oscar 2021 cu producţii din alte 4 ţări. Pe lângă producţia românească, şanse mari să plece cu celebra statuetă are filmul "Încă un rând", în care, patru buni prieteni, profesori de liceu, încearcă să afle dacă viețile lor se pot îmbunătăți prin menținerea unui nivel constant de alcool în sânge.

Nomadland, marele favorit al Oscarurilor 2021

Nominalizat la şase categorii, filmul Nomadland are cele ami mari şanse să câştige Oscarul pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor.

În ce priveşte categoria cel mai bun actor în rol principal, mari şanse la încă un Oscar are Anthony Hopkins, pentru rolul principal din The Father în timp ce premiul pentru cea mai bună actriță ar putea merge către Viola Davis.

Din cauza pandemiei, cea de 93-a ediţie a premiilor Oscar va avea loc în condiţii speciale, dar cu prezenţa fizică a nominalizaţilor. Vezi aici lista completă a nominalizărilor.

Gala Premiilor Oscar 2021 poate fi urmărită live pe Facebook, pe pagina Watch The Oscars 2021 Live, de la ora 3, ora României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Noaptea Premiilor Oscar 2021, noapte cu emoții și pentru români. Mirela Neag, jurnalist: „Colectiv” este un film despre toţi