Video Gala Premiilor Oscar 2021 are loc pe 25 aprilie. Documentarul "Colectiv" al lui Alexander Nanau este nominalizat la două categorii
Gala premiilor Oscar 2021, cea mai mare seară a cinematografiei mondiale va fi, anul acesta, mai extraordinară ca oricând. Organizată neobişnuit de târziu, Gala Premiilor Oscar 2021 se va desfăşura, în premieră, din mai multe locuri. Două scene au fost amenajate în Los Angeles şi încă două în Marea Britanie şi Franţa. România este nominalizată la două categorii cu documentarul "Colectiv".
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
De la data ceremoniei până la regulile de organizare, a 93-a ediţie a Premiilor Oscar va fi mult diferită de altele. Cea mai surprinzătoare este locaţia.
Cum va fi organizată ceremonia Premiilor Oscar 2021
Anul acesta, pentru prima dată în istoria galei, ceremonia va fi transmisă din 4 locuri. Cel mai spectaculos, Union Station, este o vedetă în sine. Ridicată cu 82 de ani în urmă, gara din Los Angeles a apărut în peste 150 de filme.
Şi-a jucat propriul rol, dar şi cel de secţie de poliţie, bancă sau tribunal. De numele ei se leagă multe producţii de Oscar. De la "Batman", până la "Pearl Harbour" sau "Prinde-mă, dacă poţi".
Duminică seară, aici va fi întins chiar covorul roşu.
Jesse Collins, producător Oscar: ”Vor veni toţi aici. De la Zendaya la Regina King, până la Brad Pitt, Laura Dern, Rita Moreno și Harrison Ford!”
Oscar 2021 - nominalizări pentru cea mai bună actriță
La categoria cea mai bună actriţă, lupta se dă între Glenn Close şi Olivia Coleman, pentru rol secundar şi Viola Davis ("Ma Rainey's Black Bottom"), Vaness Kirby ("Pieces of a Woman") şi Frances Mc Dormand ("Nomadland") pentru rol principal.
Oscar 2021 - nominalizări pentru cel mai bun actor
Statueta pentru cel mai bun actor i-ar putea reveni, post mortem, lui Chadwick Boseman. Chadwick Boseman a murit în august anul trecut, de cancer la colon. Avea doar 43 de ani şi a lăsat în urmă o soţie îndurerată, pe Taylor Simone Ledward, o cântăreaţă cu care actorul se iubea din 2015.
Însă și aici competiţia este acerbă. Gary Oldman, dar şi Anthony Hopkins sunt cotaţi cu şanse reale.
"Colectiv", cu şanse la o statuetă
România are şanse, anul acesta la două premii Oscar. "Colectiv", documentarul lui Alexander Nanau a fost nominalizat la două categorii - cel mai bun documentar şi cel mai bun film străin. Filmul prezintă culisele anchetelor care au urmat după tragedia din clubul bucureştean din 2015.
La categoria "cel mai bun film străin", "Colectiv" luptă cu "Another Round" (Danemarca), "Better Days" (Hong Kong), "The Man Who Sold His Skin" (Tunisia) şi "Quo Vadis, Aida?" (Bosnia Herţegovina), în timp ce la categoria "cel mai bun film documentar", "Colectiv", regizat de Alexander Nanau, luptă cu "Crip Camp", "The Mole Agent", "My Octopus Teacher" şi "Time".
”Colectiv”, primul film românesc nominalizat la premiile Oscar
Documentarul "Colectiv" s-a bucurat de un real succes la nivel internaţional. Printre altele, documentarul românesc a fost trecut de "The Guardian" pe lista celor mai bune filme care au putut fi vizionate în Marea Britanie, în 2020. Specialiştii de la The New York Times susţin că documentarul "Colectiv" este atât de intens, încât nu ai puterea să-ţi tragi sufletul, iar cei de la L. A. Times consideră că documentarul românesc seamănă mai degrabă cu un thriller.
"Colectiv" a câştigat deja numeroase premii la nivel internaţional, are nota 8,3 pe site-ul de specialitate IMDB, din aproape 5.700 de voturi, şi se bucură de o cotă foarte bună şi pe "Rotten Tomatoes", un alt site de specialitate.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰