Antena Meniu Search
x

Video Noi detalii despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Klaus Iohannis: "Suntem extrem de îngrijoraţi"

Se tulbură apele la Marea Neagră. Rusia a blocat spaţiul aerian şi maritim din nordul Mării Negre pentru un exerciţiu militar cu peste 20 de nave militare şi 50 de avioane de luptă. La sol, ruşii au trimis la graniţa cu Ucraina aproape 120 de mii de soldaţi şi zeci de mii de vehicule miltare. Preşedintele Klaus Iohannis ne linişteşte: România e pe fază. Marţi va fi convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 21:39

Vezi și
  • Rusia a făcut o demonstraţie de forţă, în ciuda avertismentelor primite din partea puterilor occidentale.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Cunoaștem foarte bine tensiunile care se creează acolo. Ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați.

Desfăşurarea de forţe fără precedent din Marea Neagră este monitorizată cu atenţie şi îngrijorare. Un plan concret de acţiune al României ar putea fi stabilit curând.

Klaus Iohannis, preşedintele României: Voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT. Îi asigur pe români că noi suntem pe fază.

Îngrijorările s-au amplificat după ce Rusia a blocat între 20 şi 24 aprilie spațiul aerian, dar și pe cel maritim din nordul Mării Negre.

Pe acelaşi subiect

Restricţiile vizează coasta de sud a Peninsulei Crimeea, de la Sevastopol la Feodosia, dar şi o parte a apelor internaţionale din Marea Neagră aflate în prelungirea coastei. Aici, avioanele nu pot zbura la mai puţin de 19 mii de kilometri altitudine. La exerciţiile militare au fost aduse zeci de tancuri, peste 20 de nave de război, mai multe portavioane şi 50 de avioane de luptă Sukhoi. Zonele au fost declarate temporar periculoase pentru zborurile aeriene şi Statele Unite au avertizat avioanele comerciale să aleagă rute alternative.

Preşedintele Rusiei şi cel al Ucrainei, schimb dur de replici

Imaginile din satelit au arătat forţe militare numeroase staţionate în regiune: peste 120 de mii de militari, zeci de mii de vehicule, dar şi 15 avioane de luptă supersonice.

NATO şi Ucraina cer Rusiei reducerea efectivelor de la graniţă şi stoparea agresiunilor din Marea Neagră. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Domnule Putin, sunt gata să merg mai departe şi vă invit să ne vedem oriunde în Donbas. Nu ne este frică, pentru că avem o armată incredibilă.

Vladimir Putin nu este, însă, impresionat nici de apelul preşedintelui ucrainean, nici de avertismentele statelor occidentale. A declarat tranşant: să nu depăşească limita roşie în privinţa relaţiilor bilaterale. 

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse: Acţiunile ostile împotriva Rusiei nu se mai opresc. Unele ţări au creat un obicei indecent de a da vina pe Rusia pentru orice. A devenit un sport.

În urmă cu puţin timp, Ministrul Apărării din Rusia a anunţat că se vor retrage trupele de la graniţa cu Ucraina. Exerciţiile militare şi-au atins obiectivul.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Noi detalii despre conflictul dintre Rusia şi Ucraina. Klaus Iohannis: "Suntem extrem de îngrijoraţi"