Antena Meniu Search
x

Noi INFORMAŢII despre autorul atacului armat din Germania: Cine era bărbatul mascat care a rănit zeci de persoane

Bărbatul care a tras focuri de armă, joi, într-un cinematograf din vestul Germaniei, a acţionat singur şi nu a fost un terorist, au declarat surse din serviciile de securitate.

Bărbatul care a tras focuri de armă, joi, într-un cinematograf din vestul Germaniei, a acţionat singur şi nu a fost un terorist, au declarat surse din serviciile de securitate.

Potrivit cotidianului Bild, aceasta avea asupra sa o grenadă şi o vestă cu explozibil.

Un martor ocular a declarat pentru cotidian că atacatorul, care părea să aibă între 18 şi 25 de ani, vorbea „într-o germană stricată”.

Poliţia a precizat că deocamdată nu are nicio informaţie care să sugereze că atacatorul avea legături cu islamul radical.

Ostaticii luaţi de agresor au fost eliberaţi şi nu au fost răniţi, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

Nu este clar câte persoane au fost ţinute ostatice după ce bărbatul s-a baricadat în cinematograful aflat în oraşul Viernheim, în apropiere de Frankfurt.

Există informaţii contradictorii în legătură cu numărul de persoane rănite în incident.

Presa locală scrie că între 20 şi 50 de persoane au fost rănite, în timp ce cotidianul Bild afirmă că 25 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost expuşi la gazele lacrimogene trase de poliţie când a luat cu asalt clădirea.

Peter Beuth, ministrul de interne din landul Hesse, a declarat în legislativ că nu există informaţii „că cineva (în afară de atacator – n.r.) a fost rănit”. El a precizat că forţele speciale „s-au luptat şi l-au ucis” pe bărbatul care a tras cel puţin patru focuri de armă în cinematograf.

Identitatea atacatorului şi motivul din spatele acţiunii sale nu sunt clare deocamdată.

O purtătoare de cuvânt a Poliţiei a declarat că autorităţile verifică în prezent ce tip de armă a folosit agresorul, adăugând că este posibil să fi tras gloanţe oarbe.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Noi INFORMAŢII despre autorul atacului armat din Germania: Cine era bărbatul mascat care a rănit zeci de persoane