Antena Meniu Search
x

Video Noi proteste în Europa faţă de restricţiile anti-Covid. La Viena, manifestanții care se opun lockdown-ului s-au luat la bătaie cu forţele de ordine

Marile oraşe europene au fost scena protestelor noaptea trecută dar şi astăzi. Nemulţumiţi de restricţiile impuse de guverne, oamenii s-au revoltat în stradă. În Belgia, Olanda, Italia şi Austria, manifestanţii s-au ciocnit cu forţele de ordine. Demonstraţii sunt anunţate şi în Germania, ţară care ar putea introduce vaccinarea obligatorie pentru angajaţii din sistemul sanitar.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 21:58

Poza preview Profimedia Images Vezi și

Sub sloganul ”Libertate”, peste 35.000 de oameni au protestat în centrul Bruxelles-ului astazi. Oamenii au blocat străzile, au incendiat mobilierul stradal si au atacat forţele de ordine. Pentru a-i dispersa, autorităţile au intervenit cu tunuri cu apă.

Violențe la protestele din Olanda

Pentru a doua noapte la rând, protestele faţă de carantina parţială şi planurile de a extinde certificatul verde au generat violenţe în Olanda. În Haga, grupuri de protestatari au incendiat biciclete pe stradă şi au atacat forţele de ordine cu pietre şi artificii.

Protestatar: ”Aceste politici provoacă o serie de conflicte între oameni. Provoacă un "război" de la cel mai mic până la cel mai înalt nivel”.

Pe acelaşi subiect

Cinci poliţişti au fost răniţi, iar 40 de protestatari au fost arestați. 

Au ieşit scântei şi la manifestaţia masivă din Viena, la care au participat 35.000 de oameni. Mai mulţi protestatari s-au luat la bătaie cu forţele de ordine. Oamenii sunt supăraţi că de mâine, ţara intră în carantină totală, iar de la 1 februarie vaccinarea devine obligatorie.

Proteste și în Italia, Elveția și Croația

Coronascepticii şi antivaxxeri au ieşit în stradă în mai multe oraşe din Italia. În Milano, sute de oameni au forţat intrarea în Piaţa Domului, unde demonstraţiile sunt interzise. Scutierii au evacuat piaţa şi au arestat mai multe persoane. Printre şi protestatari s-au numărat şi români.

Manifestaţii faţă de înăsprirea restricţiilor au avut loc şi în Belgia, Danemarca, Elveţia, Croaţia şi Macedonia de Nord. 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii vine cu previziuni sumbre pentru iarna aceasta. 500.000 de oameni ar putea muri de COVID în Europa, până în martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Noi proteste în Europa faţă de restricţiile anti-Covid. La Viena, manifestanții care se opun lockdown-ului s-au luat la bătaie cu forţele de ordine