Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nor radioactiv peste Europa! Experții spun că ar proveni de la un accident nuclear în Rusia, ținut ascuns până acum!

Europa este în alertă, după ce un nor de poluare radioactivă a fost detectat în mai multe ţări.

de Redactia Observator

la 10.11.2017 , 22:18

Europa este în alertă, după ce un nor de poluare radioactivă a fost detectat în mai multe ţări. Experţii au o singură explicaţie: un accident produs la o instalație nucleară din Rusia, ţinut ascuns până acum. Norul radioactiv ar fi traversat deja continentul.

Accidentul care a răspândit temeri uriaşe în Europa ar fi avut loc la o uzină de tratare a deşeurilor nucleare.

Rodin Traicu, președintele CNCAN: "La nivelul CNCAN este constituită o celulă de criză. Monitorizează evoluţia în timp a concentraţiilor de radionuclizi şi posibile consecinţe pe care le au acestea asupra mediului şi asupra personalului uman."

Vezi și

Institutul francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară suspectează că accidentul s-ar fi produs la sfârşitul lunii septembrie, în Rusia, între Sudul Munţilor Ural şi fluviul Volga.

La începutul lunii octombrie, specialiştii europeni, care monitorizează contaminarea aerului cu substanţe toxice, au detectat în mai multe ţări un nivel ridicat de ruteniu. Un element radioactiv folosit, de obicei, în radioterapia cancerului.

Rodin Traicu, președintele CNCAN: "Există şi această supoziţie, că ar putea fi un incident la o locaţie care fabrică astfel de elemente din domeniul farmaceutic, un element care a fost considerat nesemnifictaiv şi care nu a fost declarat."

Norul ar fi pătruns în Europa prin Nord şi ar fi migrat în Sud. Experţii noştri au reuşit să măsoare radioactivitate, dar românii sunt îndemnaţi să nu se alarmeze.

Specialiştii spun că doar o concentraţie foarte mare de ruteniu ne-ar pune sănătatea în pericol. Efectele asupra sănătăţii omului s-ar produce la nivelul sângelui.

Sau ar putea să ajungă şi în organele moi.

Accidentul nuclear a fost iniţial ascuns. Nici acum nu se ştie cu precizie locul unde s-a produs.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Nor radioactiv peste Europa! Experții spun că ar proveni de la un accident nuclear în Rusia, ținut ascuns până acum!