Antena Meniu Search
x

Video Notre Dame a renăscut din propria cenuşă. Turla refăcută a fost dezvelită, la cinci ani de la incendiul care a distrus-o

Emoţie şi magie la Paris. Turla refăcută a catedralei Notre Dame a fost dezvelită, la cinci ani după incendiul care a distrus monumentul istoric. Cu 160 de zile înainte de deschidere Jocurilor Olimpice, autorităţile fac ultimele pregătiri. 

de Redactia Observator

la 15.02.2024, 21:31

Vezi și

Cocoşul galic de aur, simbolul Franţei, şi crucea catedralei veghează din nou deasupra arondismentul 4 din Paris. Schelele care înconjurau turla Catedralei Notre Dame au fost îndepărtate cu aproape patru luni şi jumătate înainte să înceapă Jocurile Olimpice. Noul cocoş de aur, făurit din relicvele recuperate din pârjol, este un simbol al renaşterii pentru parizieni.

Notre Dame a renăscut din propria cenuşă

Frederico Benani - localnic: Acum cinci ani, când am văzut incendiul de la Notre Dame şi ce s-a întâmplat în Franţa, a fost teribil. Acum, când deschid geamul dimineaţa, văd Notre Dame, văd turla. Pentru mine, este frumos şi mult mai bine ca înainte. 

Jocurile Olimpice au fost la un pas să facă dispărute, însă, tarabele buchiniştilor de pe malurile Senei, un simbol al Parisului. Preşedintele Macron a vrut să evacueze anticarii ca să pregătească centrul metropolei pentru ceremonia de deschidere, dar a renunţat la idee. 

Pe acelaşi subiect

Michel Bouetart, anticar: Demonstrează că este posibil. Moştenirea, cultura, oamenii obişnuiţi şi micile profesii continuă să existe şi vom continua să trăim într-o lume care nu este blândă cu noi. 

Parisul va respira sport vara aceasta nu doar graţie atleţilor profesionişti. Municipalitatea a pregătit 55 de kilometri de piste pentru biciclete care vor lega între ele stadioanele olimpice.

Căderea Bastiliei, construirea Turnului Eiffel cu oţel românesc şi protestele Charlie Hebdo. Sunt doar câteva poveştile pe care clădirile istorice din Paris le pot spune miloanelor de turişti care vor invada capitala Franţei la mijlocul lui iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Notre Dame a renăscut din propria cenuşă. Turla refăcută a fost dezvelită, la cinci ani de la incendiul care a distrus-o