Antena Meniu Search
x

Nou incident în Golful Persic, între nave militare americane şi iraniene: "Atitudine provocatoare!"

Un nou incident a avut loc între navele americane şi vapoare iraniene în Golful Persic, a anunţat forţa militară de elită a regimului de la Teheran, Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat citat de AFP.

Un nou incident a avut loc între navele americane şi vapoare iraniene în Golful Persic, a anunţat forţa militară de elită a regimului de la Teheran, Gardienii Revoluţiei, într-un comunicat citat de AFP.

Potrivit comunicatului, incidentul s-a produs vineri după-amiază, între portavionul american Nimitz şi navele care îl însoţeau, pe de o parte, şi fregate iraniene echipate cu rachete pe de alta.

„Vineri, la 16 (ora locală – n.r.), portavionul Nimitz şi navele americane care îl însoţeau, care se aflau sub supravegherea fregatelor iraniene echipate cu rachete în zona apropiată câmpului petrolifer Ressalat (în regiunea centrală a Golfului – n.r.) au ridicat în aer un elicopter pentru a se apropia de vapoarele Gardienilor Revoluţiei”, se arată în comunicat.

Regimul iranian a denunţat atitudinea “provocatoare şi neprofesionistă a americanilor”, care “au lansat avertismente, în special rachete de semnalizare, în direcţia fregatelor iraniene”.

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, fregatele iraniene “şi-au continuat misiunea, în condiţiile în care portavionul american şi navele care îl însoţeau au părăsit zona”, se adaugă în text.

Marţi, o navă de patrulă a Marinei americane a tras focuri de avertisment în direcţia unui vas iranian al Gardienilor Revoluţiei, care s-a apropiat la 140 de metri, a anunţat un oficial american din Pentagon.

Incidentele s-au înmulţit în ultimele luni între vase americane şi vase iraniene în Golf.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat după sosirea la putere a preşedintelui Donalt Trump, care a criticat Teheranul. Congresul american a adoptat săptămâna aceasta noi sancţiuni vizând republica islamică, pentru programul islamic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Nou incident în Golful Persic, între nave militare americane şi iraniene: "Atitudine provocatoare!"