Antena Meniu Search
x

Noua regulă de pe plajele italiene care a stârnit furie. Localnicii vor să dea autorităţile în judecată: "Am mers deja prea departe"

În această vară, turiştii se înghesuie pe plajele de pe coasta Adriaticii din sudul Italiei, dar în Puglia, unii operatori au decis să le interzică vizitatorilor să aducă mâncare şi băutură, iar această nouă regulă a stârnit furia turiştilor, dar şi a localnicilor, care au decis să se adreseze instanţelor de judecată, relatează cotidianul La Libre Belgique.

de Redactia Observator

la 17.08.2023, 18:38

Noua regulă de pe plajele italiene care a stârnit furie. Localnicii vor să dea autorităţile în judecată: "Am mers deja prea departe"
Noua regulă de pe plajele italiene care a stârnit furie. Localnicii vor să dea autorităţile în judecată: "Am mers deja prea departe" - Shutterstock

În timp ce operatorii îşi intensifică controalele, familiile spun că nu au uneori altă soluţie decât să îşi aducă propria mâncare, în faţa preţurilor practicate de unele baruri şi restaurante de pe litoral. Acest lucru se adaugă la taxele de intrare pentru anumite plaje din Puglia, care pot varia, de exemplu, de la 30 de euro pentru plaja Mar Village la 100 de euro pentru plaja Giovinazzo.

Nouă reglementare privind mâncarea adaugă un cost suplimentar pentru vizitatori

Asociaţia locală D'Urso spune că această nouă reglementare privind mâncarea adaugă un cost suplimentar pentru vizitatori: "O duminică obişnuită la plajă în Bari costă în jur de 250 până la 300 de euro de familie. Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mâncare, am mers deja prea departe", arată asociaţia.

În timp ce operatorii confirmă existenţa unor interdicţii, ei susţin că, de fapt, controalele nu sunt chiar atât de stricte: "Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup", spune Michele Colella, managerul Lido Calarena. "Picnicurile nu sunt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii", dă asigurări managerul, potrivit news.ro.

Pe acelaşi subiect

Trei familii care şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate

Cu toate acestea, cotidianul La Reppublica a relatat un incident recent în care trei familii care şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate, deşi plătiseră deja pentru şezlonguri şi o umbrelă. Un membru al uneia dintre familii a declarat că a fost "literalmente intimidat". "Când am deschis pungile cu mâncare, am fost abordaţi şi ameninţaţi de membri ai personalului. Aceştia ne-au spus: Luaţi mâncarea pe care aţi adus-o sau vă vom da afară".

Dario Duso, un avocat şi activist din Bari, consideră că operatorii acestor plaje "nu pot face acest lucru".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Noua regulă de pe plajele italiene care a stârnit furie. Localnicii vor să dea autorităţile în judecată: "Am mers deja prea departe"