Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat marți un lockdown la nivel național, după ce țara a confirmat un caz de coronavirus - primul caz de Covid-19 transmis la nivel local în comunitate din februarie încoace.

de Redactia Observator

la 17.08.2021, 13:25

Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19
Jacinda Ardern - Profimedia

Jacinda Ardern a declarat într-o conferință de presă marți că autoritățile presupun că este vorba despre varianta contagioasă Delta, deși secvențierea genomului este încă în curs, relatează CNN. Persoana testată pozitiv la Covid-19 este un bărbat în vârstă de 58 de ani, nevaccinat, din Auckland. Bărbatul călătorise în alte părți ale țării și avea legături evidente cu granițele țării, a declarat marți directorul general al Sănătății, Ashley Bloomfield.

Toată lumea stă acasă în Noua Zeelandă în următoarele 3 zile din cauza unui singur caz

Noua Zeelandă va intra în lockdown strict pentru următoarele trei zile, începând de marți, ora locală 23:59, a spus Ardern. Lockdown de nivelul patru înseamnă că toată lumea trebuie să rămână acasă, iar toate afacerile și serviciile neesențiale sunt închise. Rămân deschise supermarketurile și farmaciile.

Noua Zeelandă a mai fost în lockdown strict în urmă cu un an. Auckland și Peninsula Coromandel - o zonă din nordul țării în care a călătorit pacientul - vor fi sub lockdown de nivelul patru timp de o săptămână. "Suntem una dintre ultimele țări din lume cu varianta Delta în comunitate", a spus Ardern.

„Suntem în măsură să învățăm din experiența altora, ce acțiuni funcționează și ce acțiuni nu funcționează. Delta a fost numită o variantă care ”schimbă jocul” - și așa este. Înseamnă că trebuie să acționăm ferm și repede pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în altă parte dacă nu reușim să trecem peste ea. Avem o singură șansă." a mai explicat Ardern.

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru modul în care a gestionat pandemia, a închis din timp granițele pentru toți străinii și a impus carantină strictă celor care au intrat în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19