Antena Meniu Search
x

Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19

Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunțat marți un lockdown la nivel național, după ce țara a confirmat un caz de coronavirus - primul caz de Covid-19 transmis la nivel local în comunitate din februarie încoace.

de Redactia Observator

la 17.08.2021 , 13:25

Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19
Jacinda Ardern - Profimedia

Jacinda Ardern a declarat într-o conferință de presă marți că autoritățile presupun că este vorba despre varianta contagioasă Delta, deși secvențierea genomului este încă în curs, relatează CNN. Persoana testată pozitiv la Covid-19 este un bărbat în vârstă de 58 de ani, nevaccinat, din Auckland. Bărbatul călătorise în alte părți ale țării și avea legături evidente cu granițele țării, a declarat marți directorul general al Sănătății, Ashley Bloomfield.

Toată lumea stă acasă în Noua Zeelandă în următoarele 3 zile din cauza unui singur caz

Noua Zeelandă va intra în lockdown strict pentru următoarele trei zile, începând de marți, ora locală 23:59, a spus Ardern. Lockdown de nivelul patru înseamnă că toată lumea trebuie să rămână acasă, iar toate afacerile și serviciile neesențiale sunt închise. Rămân deschise supermarketurile și farmaciile.

Articolul continuă după reclamă

Noua Zeelandă a mai fost în lockdown strict în urmă cu un an. Auckland și Peninsula Coromandel - o zonă din nordul țării în care a călătorit pacientul - vor fi sub lockdown de nivelul patru timp de o săptămână. "Suntem una dintre ultimele țări din lume cu varianta Delta în comunitate", a spus Ardern.

„Suntem în măsură să învățăm din experiența altora, ce acțiuni funcționează și ce acțiuni nu funcționează. Delta a fost numită o variantă care ”schimbă jocul” - și așa este. Înseamnă că trebuie să acționăm ferm și repede pentru a opri răspândirea. Am văzut ce se poate întâmpla în altă parte dacă nu reușim să trecem peste ea. Avem o singură șansă." a mai explicat Ardern.

Noua Zeelandă a fost lăudată pentru modul în care a gestionat pandemia, a închis din timp granițele pentru toți străinii și a impus carantină strictă celor care au intrat în țară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
V-aţi simţit vreodată epuizat din cauza termenelor limită impuse la serviciu?
Observator » Stiri externe » Noua Zeelandă anunță că întreaga țară va intra în lockdown pentru un singur caz de Covid-19