Ultimele pregătiri pentru noul an chinezesc - Anul Șobolanului
A mai rămas o săptămână până când chinezii din lumea întreagă vor marca cea mai importantă sărbătoare tradiţională. În toate regiunile Chinei au loc pregătitri şi repetiţii pentru Festivalul Primăverii, cunoscut şi ca Noul An Chinezesc. Agitaţia este resimţită şi în domeniul transporturilor, întrucât aceasta este pentru milioane de migranţi singurul prilej din An să îşi revadă rudele.
A mai rămas o săptămână până când chinezii din lumea întreagă vor marca cea mai importantă sărbătoare tradiţională. În toate regiunile Chinei au loc pregătitri şi repetiţii pentru Festivalul Primăverii, cunoscut şi ca Noul An Chinezesc. Agitaţia este resimţită şi în domeniul transporturilor, întrucât aceasta este pentru milioane de migranţi singurul prilej din An să îşi revadă rudele.
La Beijing, a avut loc cea de-a doua repetiţie în costume pentru Gala Festivalului Primăverii, cel mai urmărit spectacol televizat din China, care se desfăşoară chiar în Ajunul Noului An.
Acum, chinezii celebrează sărbătoarea "Micul An Nou" la care este onorat Zeul Bucătăriei, prin pregătirea şi servirea a numeroase mâncăruri şi băuturi tradiţionale alături de prieteni şi familie.
Turiştii s-au deplasat în număr foarte mare într-o staţiune montană din nord-estul Chinei, unde au fost aprinse 130 de felinare de gheaţă şi a fost inaugurat un tobogan de gheaţă lung de 420 de metri.
Festivalul Primăverii provoacă însă şi multe bătăi de cap îndeosebi în ceea ce priveşte transporturile. Asta pentru că, pentru mulţi dintre cei care lucrează în orașe departe de casă, este singura ocazie din an în care își pot vedea rudele.
Anul Nou Chinezesc se va sărbători în ziua de 25 ianuarie, însă festivităţile vor continua până la 18 februarie. Anul 2020 marchează Anul Şobolanului, primul din ciclul de 12 animale.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰