Antena Meniu Search
x

Noul guvern al Greciei este decis să-şi urmeze programul electoral

Ministrul olandez de finanţe, care conduce grupul statelor din zona euro, a venit la Atena pentru a afla intenţiile noului guvern grec

Vezi și

Ministrul olandez de finanţe, care conduce grupul statelor din zona euro, a venit la Atena pentru a afla intenţiile noului guvern grec

După discuţii descrise drept "constructive", fiecare din cele două părţi a rămas cu propria opinie faţă de programul de asistenţă financiară care a impus Greciei reforme dure. Programul expiră la 28 februarie iar vest-europenii susţin prelungirea sa, în timp ce grecii sunt hotărâţi să-i pună capăt.

Este deosebit de important ca Grecia să rămână pe calea redresării. Aceasta necesită angajament faţă de reforme şi de sustenabilitatea fiscală. Măsurile unilaterale sau nesocotirea angajamentelor din trecut nu constituie calea cea bună.

Guvernul nu are de gând să-şi înceapă activitatea cu renunţarea la argumentele sale logice împotriva acestui program şi solicitarea ca el să fie prelungit.

Ministrul grec afirmă că ţara sa va coopera cu FMI şi cu grupul zonei euro, dar nu şi cu aşa-numita "troika", deoarece, în opinia sa, programul impus de aceasta "are o logică anti-europeană". Grecii de rând aprobă atitudinea noului guvern, dar unii cred că, până la urmă, el va trebui să cedeze.

Între timp, liderii vest-europeni încearcă să găsească un răspuns comun la provocarea noului guvern grec. Cancelarul german, preşedintele Franţei şi cel al Parlamentului European s-au întâlnit, în acest scop, la Strasbourg, pentru discuţii despre "viitorul Europei".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri externe » Noul guvern al Greciei este decis să-şi urmeze programul electoral