Antena Meniu Search
x

Noul ajutor militar de 800 de milioane de dolari al SUA include artilerie grea, obuziere și 144.000 de proiectile: Luptătorii ucraineni nu au frică

Președintele american Joe Biden a anunțat joi un nou pachet de ajutor milita pentru Ucraina, relatează CNN. Totodată, SUA interzic accesul navelor sub pavilion rusesc în porturile sale.  Război Rusia - Ucraina, ziua 57 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 21.04.2022, 18:04

Noul pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari al SUA pentru Ucraina include artilerie grea
Noul pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari al SUA pentru Ucraina include artilerie grea - Profimedia

”Astăzi, anunț 800 de milioane de dolari pentru a spori și mai mult capacitatea Ucrainei de a lupta în est, în regiunea Donbas”, a spus Biden la Casa Albă, adăugând că noul pachet va include artilerie grea, drone și muniţie. Biden a spus că Rusia și-a ”reorientat” campania din Ucraina, făcând esențial fluxul de ajutor militar occidental. ”Ne aflăm într-o fereastră critică, rușii vor pregăti scena pentru următoarea fază a acestui război”, a continuat Biden.

”Statele Unite, aliații și partenerii noștri se mișcă cât mai repede posibil pentru a continua să ofere Ucrainei...armele de care au nevoie”, a spus Biden. Președintele SUA a mai spus că transmiterea informațiilor este o prioritate pe măsură ce războiul continuă. ”Transmitem și vom continua să transmitem informații semnificative în timp util cu Ucraina, ajutându-o împotriva agresiunii ruse”, a spus el.

Ce include noul pachetul de ajutor 

Noul pachet de ajutor militar pe care l-a anunțat președintele Biden se ridică la aproximativ 800 de milioane de dolari, fiind similar cu cel de la începutul acestei luni. SUA au oferit ajutor Ucrainei de aproximativ 3,4 miliarde de dolari de când a început invazia rusă pe 24 februarie. 

Pe acelaşi subiect

”Astăzi anunț un alt pachet de 800 milioane de dolari care include artilerie grea, zeci de obuziere și 144.000 de proiectile pentru aceste obuziere, drone tactice. În ultimele două luni am trimis mii de sisteme antirachetă, antiaviație, antitancuri, elicoptere, drone, sisteme radar, peste 15 milioane de gloanțe și obuze. Doar SUA au trimis 10 sisteme antitanc pentru fiecare tanc rusesc din Ucraina. SUA intermediază și transferul de arme către Ucraina din partea altor aliați. Nu vom putea spune public tot ce fac partenerii noștri. Trimitem arme direct către frontul libertății către luptătorii ucraineni care nu au frică”, a spus Biden

Acesta ar fi ultimul pachet de ajutor militar decis de administrația prezidențială până când Congresul va aproba mai mulți bani pentru armele trimise Ucrainei.  Armele și echipamentele militare trimise către Ucraina prin decizie prezidențială vin din stocurile americane prin Ministerul Apărării, adică nu sunt cumpărate arme noi de la producători. Administrația Biden a anunțat de asemenea un nou program numit „Uniți pentru Ucraina”, care oferă un proces simplificat pentru refugiații ucraineni care doresc să vină în SUA.

SUA interzic accesul navelor sub pavilion rusesc în porturile sale

Președintele american a mai declarat joi că SUA vor interzice navele ruse în porturile americane în încercarea de a izola și mai mult Moscova. ”Nici o navă care a navigat sub pavilion rusesc sau care este deținută sau operată în interes rusesc nu va avea voie să intre în porturile Statelor Unite sau să aibă acces la țărmurile noastre”, a spus Biden. El a spus că acesta este ”un alt pas critic” pe care SUA îl fac alături de aliații săi din Canada și Europa ”pentru a interzice Rusiei beneficiile sistemului economic internațional de care s-a bucurat atât de mult în trecut.”

Declarațiile președintelui SUA, Joe Biden, au avut loc după o vizită a premierul ucrainean Denîs Șmîhal la Casa Albă, alături de ambasadoarea Ucrainei în Statele Unite. Liderul american a reiterat faptul că SUA și aliații vor continua să sprijine Ucraina împotriva invaziei ruse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Noul ajutor militar de 800 de milioane de dolari al SUA include artilerie grea, obuziere și 144.000 de proiectile: Luptătorii ucraineni nu au frică