Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nu mai e de glumă! „ÎNCEPE RĂZBOIUL!”

Ucraina se află în prezent într-un "război real' cu Rusia şi este necesar ca ucrainenii să se pregătească pentru o ofensivă rusească, declară preşedintele Petro Poroşenko, care subliniază că nu are încredere în omologul său rus Vladimir Putin

de Redactia Observator

la 20.05.2015 , 10:26

Ucraina se află în prezent într-un "război real' cu Rusia şi este necesar ca ucrainenii să se pregătească pentru o ofensivă rusească, declară preşedintele Petro Poroşenko, care subliniază că nu are încredere în omologul său rus Vladimir Putin. 

Poroşenko i-a spus însă lui Fergal Keane de la BBC că nu are altă opţiune decât să negocieze cu Putin.

Rusia neagă acuzaţiile Kievului, unor state occidentale şi NATO potrivit cărora a trimis trupe din armata sa naţională să-i ajute pe rebelii proruşi în estul Ucrainei.

Articolul continuă după reclamă

Peste 6.000 de persoane au fost ucise în estul Ucrainei de la începutul acestui conflict armat, în aprilie 2014.

Rebelii proruşi au cucerit porţiuni semnificative în regiune, inclusiv, recent, nodul feroviar Debalţeve. Ei au negat că au primit ajutor din partea Moscovei.

Însă rolul Rusiei este pus din nou pe tapet, după capturarea sâmbătă a doi bărbaţi despre care Kievul afirmă că sunt militari ruşi de elită care acţionau în estul Ucrainei, informează MEDIAFAX.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Inflaţia a scăzut în luna septembrie. Simțiți ieftinirile la buzunar?
Observator » Ştiri externe » Nu mai e de glumă! „ÎNCEPE RĂZBOIUL!”