Antena Meniu Search
x

Numărul căsătoriilor din China, în creștere pentru prima dată într-un deceniu

Numărul căsătoriilor din China a crescut pentru prima dată în aproape un deceniu. Statistica a utilizat datele din 2023. China se confruntă cu mai multe probleme legate de rata nașterilor și îmbătrânirea populației.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 13:02

- Shutterstock

Numărul de căsătorii din China a crescut cu 12,4% în 2023 față de 2022. Creșterea poate fi explicată prin faptul că numeroase cupluri și-au amânat ceremonia din cauza pandemiei COVID-19.

Numărul tinerilor căsătoriți a crescut până la 7,68 milioane anul trecut, potrivit datelor publicate de Ministerul Afacerilor Civile. Este o creștere cu 845.000 de cupluri față de 2022, dar cu mult sub vârful de 13,4 milioane de cupluri atins în 2013.

Autoritățile din China încearcă de mai mulți ani să oprească scăderea populației și a numărului de nașteri, dar și fenomenul de îmbătrânire a populației, potrivit Mediafax.

Populația Chinei a scăzut pentru al doilea an consecutiv în 2023, în paralel cu o scădere record a natalității și a deceselor din cauza COVID-19. De asemenea, rata căsătoriilor a fost în scădere din cauza problemelor economice și a șomajului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Numărul căsătoriilor din China, în creștere pentru prima dată într-un deceniu