Antena Meniu Search
x

Nunta regală dintre prinţului Harry şi Meghan, pe ultima sută de metri. Mii de turişti au ajuns deja în Windsor

Pregătirile pentru nunta Prinţului Harry cu fosta actriţă Meghan Markle intră în linie dreaptă. Windsor este în fierbere. Străzile micului orăşel de pe malul Tamisei sunt blocate complet şi atent monitorizate de un efectiv impresionat de forţe de ordine.

Vezi și

Pregătirile pentru nunta Prinţului Harry cu fosta actriţă Meghan Markle intră în linie dreaptă. Windsor este în fierbere. Străzile micului orăşel de pe malul Tamisei sunt blocate complet şi atent monitorizate de un efectiv impresionat de forţe de ordine. Mii de turiştii din întreaga lume au ajuns deja la porţile castelului ca să vadă prima repetiţie a ceremonialului de sâmbătă.

Cu 1.900 de invitaţi şi peste două miliarde de spectatori cu atenţia îndreptată spre Marea Britanie, întregul alai se pregăteşte intens ca nunta anului să fie perfectă. 

Sunt mii de oameni de  o parte și de alta a gardurilor care vor doar sa vadă aceasta repetiție, sunt oameni veniți din toate colturi țării, transmite trimisul special Mihaela Călin.

Punctul maxim de atracţie, în rândul ofiţerilor care defilează, este Cavaleria, care nu a lipsit de la nicio nuntă a membrilor familiei regale de 350 de ani încoace. Cortegiul mirilor va fi escortat de 150 de călăreţi ai regimentului.

În urma lor, vor fi Prinţul Harry şi Meghan Markle, în caleaşca de poveste, Ascot Landau, veche de 135 de ani, pe care şi William şi Kate au folosit-o la nunta lor. 

Miile de oameni, veniţi din toate colţurile lumii, au transformat micul orăşel de pe malul Tamisei, într-un adevărat furnicar.

Donna Werner are 66 de ani şi a zburat tocmai din Conneticut, ca să fie martoră la basmul devenit realitate. 

Şi comercianţii s-au pregătit intens. În timp ce nunta Prinţului William cu ducesa Kate a adus bugetului britanic aproape un miliard de euro, specialiştii se aşteaptă ca aceste ceremonii să aducă venituri de peste 500 de milioane de lire sterline în economia britanică.

Peste 200 de milioane de lire vor fi veni doar de la sutele de mii de turişti de pe tot globul care au luat cu asalt hotelurile din Londra şi împrejurimi. 

Petrecerile de stradă vor aduce alte 150 de milioane de lire. Şi cam tot atâtea încasări, râvnitele suveniruri.

E o adevărată întrecere între producători. Găseşti de la banalele tricouri, pălării sau steguleţe, până la măşti de petrecere sau odorizante de maşină, cu chipul lui Harry. 

120 de milioane de lire sunt aşteptate în conturile magazinelor de suveniruri.

Un singur amănunt a întristat azi atmosfera de la Windsor. Meghan Markle a confirmat că tatăl său nu va putea să o conducă la altar. Ea a precizat că speră că tatălui ei, care a suferit recent un infarct şi o intervenţie medicală la inimă, îi va putea fi oferit spaţiul necesar pentru a se concentra pe recuperarea sănătăţii lui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Nunta regală dintre prinţului Harry şi Meghan, pe ultima sută de metri. Mii de turişti au ajuns deja în Windsor