Antena Meniu Search
x

Foto O britanică de 13 ani, înarmată cu un detector de metale, a dat peste un adevărat tezaur din Epoca Bronzului

O adolescentă de 13 ani înarmată cu un detector de metale i-a impresionat pe căutătorii veterani, după ce a găsit un tezaur de topoare din Epoca Bronzului, la doar a treia ei săpătură.

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 11:03

Adolescenta a dat peste un adevărat tezaur din Epoca Bronzului
Adolescenta a dat peste un adevărat tezaur din Epoca Bronzului - Profimedia Images

Milly Hardwick, care este în anul 8 la școală, a pus totul pe seama ''norocului începătorului''. Adolescenta, din Mildenhall, Suffolk, a făcut o descoperire uluitoare a unui tezaur format din topoare care datează din 1300 î.Hr. Tânăra era abia la a treia ei căutare pe un câmp de lângă Royston, Herts, potrivit Daily Mail

Arheologii au trebuit să sapă pentru a scoate la iveală întreaga descoperire - formată din 65 de piese - iar Amelia a lipsit luni de la școală pentru a o preda oficial unui specialist local. Mama acesteia, Claire, a spus: ''Mulți oameni au spus că este o descoperire o dată în viață. Ceilalți veterani sunt foarte fericiţi pentru ea''.

Adolescenta a devenit o adevărată celebritate în rândul pasionaţilor

Milly a atins acum statutul de celebritate în rândul pasionaților și chiar a apărut pe prima pagină a The Searcher, o revistă de top în ceea ce priveşte detectarea metalelor. Adolescenta, care vrea să fie arheolog, a declarat: ''Duminică trecută, când am ieșit, cineva s-a oprit și s-a uitat la mine și a spus: Tu ești cea care a găsit tezaurul de topoare? Și apoi o altă persoană a venit la mine și a făcut același lucru''.

Şcolarița face descoperiri atunci când iese în fiecare weekend cu tatăl ei Colin, în vârstă 51 de ani, care detectează metale de patru ani. Milly a declarat: ''De câte ori ies, găsesc lucruri. Am găsit un buton placat cu aur și o monedă a Reginei Elisabeta. Este pur și simplu frumos să fii pe teren ore în șir și primești un semnal și ar putea fi literalmente orice''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O britanică de 13 ani, înarmată cu un detector de metale, a dat peste un adevărat tezaur din Epoca Bronzului