Antena Meniu Search
x

Statistici îngrijorătoare. O adolescentă este infectată cu HIV la fiecare 3 minute

O adolescentă cu vârsta în tre 15 şi 19 ani este infectată cu virusul HIV la fiecare 3 minute, potrivit unui sudiu UNICEF.

O adolescentă este infectată cu virusul HIV la fiecare 3 minute, potrivit unui studiu UNICEF

O adolescentă cu vârsta între 15 şi 19 ani este infectată cu virusul HIV la fiecare 3 minute, potrivit unui studiu UNICEF.

Tinerele sunt ''În cele mai multe dintre ţări, femeile şi fetele nu au acces la informaţii şi la serviciile care le sunt necesare sau nu au nici măcar posibilitatea de a refuza întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate'', a subliniat, într-un comunicat, directoarea generală UNICEF, Henrietta Fore.

''HIV se propagă rapid în rândul persoanelor cele mai vulnerabile şi cele mai marginalizate şi din această cauză adolescenţii se află în mijlocul crizei'', a adăugat aceasta.

Cifrele sunt extrem de îngrijorătoare

Numai anul trecut, 130.000 de decese ale mai multor persoane cu vârste sub 20 de ani au avut legătură cu boala SIDA, iar alte 430.000 de noi infecţii cu HIV s-au înregistrat în rândul persoanelor cu vârste de până la 20 de ani.

Într-un raport în cadrul studiului efectuat asupra acestui grup de vârstă, UNICEF a denunţat relaţiile sexuale începute la vârste foarte fragede în rândul fetelor, cu bărbaţi mult mai în vârstă decât ele. De asemenea, statisticile privind infecţia cu HIV în rândul adolescentelor este strâns legată şi de nivelul de trai şi de accesul redus la serivicii de consiliere şi la teste de specialitate.

''Ştim că această stare de fapt este asociată statutului inferior pe care îl au femeile şi fetele la nivel mondial'', a declarat Charlize Theron în faţa delegaţilor prezenţi la conferinţă.

Sursă: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Statistici îngrijorătoare. O adolescentă este infectată cu HIV la fiecare 3 minute