Antena Meniu Search
x

Video O bicicletă electrică a luat foc într-un lift, în China, rănind grav o bunică și pe nepoțica de cinci luni pe care o avea în brațe

Cinci persoane, inclusiv un bebeluș de cinci luni, au fost grav rănite după ce o bicicletă electrică a explodat într-un lift, în China. Imaginile cu incidentul traumatizant au devenit extrem de vizionate pe platforma Weibo și surprind momentul în care liftul aglomerat al unei clădiri rezidențiale se umple de fum și ia foc în câteva secunde.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 12.05.2021, 14:05

Incidentul a avut loc în Chengdu, capitala provinciei Sichuan, și a rănit grav o fetiță de cinci luni și pe bunica ei de 55 de ani, acestea fiind transportate la spital în stare critică, potrivit Newsweekcom.

Celelalte trei victime, doi bărbați în vârstă de 25 de ani și un al treilea în vârstă de 20 de ani - au suferit răni mai puțin grave, dar au rămas internate pentru îngrijiri.

O filmare surprisă de camerele de supraveghere o arată ​​pe bunica, pe nume Yang Xiuqing, strângându-și nepoata în brațe, într-un colț al liftului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Unul dintre cei trei bărbați de lângă ea împinge o bicicletă electrică - una dintre cele mai populare forme de transport din țară.

Pe măsură ce ușile liftului se închid, toți cei patru adulți se uită în jos la podea, deoarece bateria bicicletei electrice pare să emită un fum gros negru. Câteva secunde mai târziu, liftul este cuprins de flăcări.

Un videoclip de pe rețelele de socializare realizat după incident a arătat-o pe femeie aparent cu arsuri grave, stând în fața clădirii și ținându-și nepoata rănită în brațe. Majoritatea hainelor ei păreau să fi fost arse în foc.

În altă filmare, bunica apare în interiorul unei ambulanțe în timp ce paramedicii și pompierii ajung la fața locului.

Potrivit unui raport al The Paper din Shanghai, femeia a suferit arsuri pe 75% din corpul ei și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Tatălui bebelușului i s-a spus că sugarul se află într-o stare critică, dar stabilă.

Într-o declarație a biroului de gestionare a situațiilor de urgență din districtul Chenghua, se spune că o anchetă asupra incendiului este încă în desfășurare. 

Un purtător de cuvânt a declarat că oficialii verifică dacă bicicleta electrică a fost modificată ilegal, ceea ce ar putea avea consecințe pentru proprietar.

Reglementările de siguranță ale bicicletelor electrice din China stipulează atât limitele de viteză, cât și dimensiunea bateriei. 

O imagine a bicicletei electrice în cauză părea să arate că avea roți mai groase, dar nu era clar dacă motorul fusese modificat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » O bicicletă electrică a luat foc într-un lift, în China, rănind grav o bunică și pe nepoțica de cinci luni pe care o avea în brațe