Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Prima femeie din Marea Britanie condamnată în direct la televizor. A primit o sentinţă pe viaţă, după ce şi-a decapitat prietena

Jemma Mitchell, în vârstă de 38 de ani, a devenit prima femeie din Marea Britanie care a fost condamnată în direct la televizor. Ea a ucis-o pe prietena ei Mee Kuen Chong, în vârstă de 67 de ani, și i-a aruncat trupul decapitat într-o pădure aflată la peste 320 de kilometri distanță.

de Iris Duţescu

la 28.10.2022 , 18:57

Jemma Mitchell în instanţă Jemma Mitchell a fost prima femeie din Marea Britanie condamnată în direct la televizor - Profimedia

Judecătorul Richard Marks KC, care a condamnat femeia vineri, a descris-o ca fiind "extrem de vicleană", potrivit Mediafax. El a spus că Jemma Mitchell nu a dat nici cel mai mic semn de remușcare și a negat complet faptele, în ciuda dovezilor copleșitoare. Conform judecătorului, Mitchell și mama ei locuiau într-o casă din Willesden, în nord-vestul Londrei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jemma a decis să își ucidă victima după ce aceasta a renunțat să îi dea 200.000 de lire sterline promise pentru a plăti renovarea casei sale. Ea a negat că ar fi avut vreo legătură cu moartea prietenei sale și a refuzat să depună mărturie în timpul procesului.

Articolul continuă după reclamă

Jurații au vizionat imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu Jemma sosind la locuința lui Chong din Wembley, în nord-vestul Londrei, cu o valiză mare și albastră, în dimineața zilei de 11 iunie anul trecut. După 5 ore, femeia a ieșit cu valiza, care părea mai voluminoasă și mai grea. După ce chiriașul lui Mee Kuen Chong a raportat dispariția acesteia, Jemma a susținut că prietena ei a plecat în vizită la niște prieteni de familie, "undeva aproape de ocean".

Pe acelaşi subiect

Banii, singurul motiv al crimei

Acuzarea a declarat că Jemma a depozitat rămășițele femeii în grădina casei în care locuia alături de mama sa, până pe 26 iunie, când a pus valiza într-o mașină pe care o închiriase și a plecat în Devon. Ulterior, femeia a aruncat corpul și capul victimei lângă Bennett Road, în Salcombe. Cadavrul decapitat al lui Chong a fost găsit de turiști a doua zi, iar craniul ei a fost recuperat la câțiva metri de cadavru.

O examinare post-mortem a confirmat că Chong a suferit o fractură de craniu, alături de alte leziuni care dovedesc o agresiune. Judecătorul a declarat că victima avea un "istoric serios de boli mintale", lua medicamente antipsihotice și era "deosebit de vulnerabilă, atât mental, cât și fizic".

În urma condamnării, inspectorul șef detectiv Jim Eastwood, care a condus ancheta, a declarat că există încă întrebări care rămân fără răspuns: de ce a păstrat cadavrul timp de două săptămâni, de ce a decapitat-o şi de ce a depus rămășițele ei în Salcombe.

"Ceea ce știm sigur este că acestea au fost acte malefice săvârșite de o femeie malefică, iar singurul motiv a fost, în mod clar, câștigul financiar", a spus el. 

Iris Duţescu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri externe » Prima femeie din Marea Britanie condamnată în direct la televizor. A primit o sentinţă pe viaţă, după ce şi-a decapitat prietena