Antena Meniu Search
x

Foto O femeie încearcă să demonstreze că este în viaţă, după ce un judecător a declarat-o decedată în 2017

O femeie din Franţa luptă să dovedească că este în viaţă, după ce un judecător i-a declarat decesul. De mai bine de trei ani ea încearcă să găsească o cale legală alături de avocatul său. Femeia susţine că simte că nu mai are identitate.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 19.01.2021, 22:27

Femeia susţine că simte că nu mai are identitate
Jeanne Pouchain a fost declarată decedată în 2017 de către un judecător, chiar dacă nu exista un certificat de deces - Profimedia Images
  • O femeie din Franţa încearcă să demonstreze că este în viaţă
  • Un judecător a declarat decesul în 2017

O femeie declarată decedată în 2017 de către un judecător chiar dacă nu exista un certificat de deces se luptă pentru a dovedi că este în viață.

Jeanne Pouchain, în vârstă de 58 de ani, a fost declarată oficial moartă pe fondul unei dispute legale cu un fost angajat, care a dus la ''lipsa identității'' ei de mai bine de trei ani, potrivit dailystar.co.uk.

Nici Pouchain, nici rudele ei nu au primit o somație pentru audiere, iar Curtea de Apel din Lyon a declarat-o decedată. Soțul și fiul ei au fost obligați să plătească atunci fostului muncitor o sumă de 14.000 de euro.

Femeia a prezentat chiar o scrisoare de la medicul ei în care se spunea că este în viață, dar i s-a răspuns că nu este o dovadă suficientă.

''M-am dus să văd un avocat care mi-a spus că vom putea să soluționăm acest lucru repede. M-am dus la medicul meu, să fac o hârtie care să spună că sunt în viață, iar acest document se pare că nu este suficient, având în vedere că a existat o hotărâre'', a declarat Jeanne.

Femeia simte că şi-a pierdut identitatea

Doamna Pouchain a adăugat că nu poate ''dovedi băncilor'' că este în viață și simte că nu are ''vreo identitate''.

''Nu am nicio hârtie de identitate, nicio garanție, nu pot dovedi băncilor că sunt în viață, nu sunt nimic'', a mai adăugat aceasta cu supărare. 

Avocatul ei, Sylvain Cormier, a spus că nu a crezut la început că este posibil ca judecătorii să pronunțe moartea cuiva fără un certificat de deces.

''Nu aș putea crede că judecătorii pronunță un deces fără vreun certificat. Aceasta este o procedură foarte rară, cred că la Curtea de Apel din Lyon este fără precedent", a spus el.

Până nu se va găsi o soluţie legală, femeia este nevoită să se confrunte în continuare cu problema care i-a adus atâta suferinţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » O femeie încearcă să demonstreze că este în viaţă, după ce un judecător a declarat-o decedată în 2017