Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O fetiță de numai o zi, victimă a noului coronavirus, după ce mama infectată a născut-o prematur

O fetiță de numai o zi, Louisiana, SUA, a murit după ce mama ei s-a infectat cu noul coronavirus și a născut prematur. Atât medicul legist, cât și epidemiologul statului american, au inclus bebelușul pe lista victimelor Covid-19.

de Veronica Micu

la 07.04.2020 , 12:31

Mama a născut prematur din cauza infecției cu noul coronavirus O fetiță de numai o zi, victimă a noului coronavirus, după ce mama infectată a născut-o prematur - Profimedia / imaginie ilustratuvă
  • Fetița a fost inclusă pe lista victimelor Covid-19, din Louisiana.
  • În statul american au fost confirmate aproape 15.000 de cazuri de coronavirus.

O fetiță de numai o zi, Louisiana, SUA, a murit după ce mama ei s-a infectat cu noul coronavirus și a născut prematur. Atât medicul legist, cât și epidemiologul statului american, au inclus bebelușul pe lista victimelor Covid-19.

Copila a devent cea mai tânără victimă din Louisiana, în timp ce mama ei a fost internată la Terapie Intensivă și conectată la un ventilator.

"Bebelușul, din cauza prematurității extreme, nu a supraveițuit", a declarat medicul legist Beau Clark, în timpul unei conferințe de presă.

Articolul continuă după reclamă

El a precizat că mama a născut prematur din cauza infecției cu noul coronavirus.

"Dacă nu ar fi existat această infecție, scenariul ar fi fost altul. Este un caz incredibil de trist", a adăudat specialistul american.

Fetița a fost inclusă pe lista victimelor Covid-19

Potrivit Daily Mail, fetița a supraviețuit doar o singură zi, după naștere.

Atât medicul legist, cât și epidemiologul statului american Louisiana, au inclus bebelușul au fost de acord să o includă pe micuță pe lista victimelor Covid-19.

Clark a precizat că mama se află internată la Terapie Intensivă, însă nu a furnizat alte informații legate de starea ei de sănătate.

"Deocamdată, copilul nu s-a dovedit pozitiv pentru Covid-19. Cu toate acestea, mama a fost infectată și, vorbind cu epidemiologul statului, dar și cu medicii implicați în acest caz, am căzut de acord că moartea fetiței este legată de coronavirus", mai spus Beau Clark. 

În statul Louisiana, au fost confirmate aproape 15.000 de cazuri de coronavirus, 12 la sută dintre persoanele infectate fiind spitalizate.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » O fetiță de numai o zi, victimă a noului coronavirus, după ce mama infectată a născut-o prematur