Antena Meniu Search
x

O fostă campioană mondială, ucisă de avalanșă. Julie Pomagalski a fost îngropată de vie în Alpii Elvețieni

Julie Pomagalski, fosta campioană mondială de snowboard a Franţei, a fost surprinsă de o avalanşă în Alpii Elveţieni. Sportiva de 40 de ani se afla în cantonul Uri, marți dimineață, când a fost surprinsă de forța dezlănţuită a naturii. 

De Veronica Micu la 25.03.2021, 09:21

Alături de ea au decedat schiorul Bruno Putelli şi un salvator montan din Albertville. Toţi trei au fost îngropaţi de vii, scrie BBC News.

BBC News

Salvamontiştii au ajuns cu elicopterul la locul avalanşei, însă cei trei erau deja decedate.

Julie Pomagalski era adolescentă când a devenit campioană mondială de snowboardcross, în 1999, la Berchtesgaden (Germania). Ea câştigat şi o medalie mondială de argint la slalom paralel, în 2003, la Kreischberg (Austria), şi a obţinut nouă victorii în Cupa Mondială, în care a triumfat în 2004.

Pe acelaşi subiect

Julie Pomagalski era nepoata unui celebru inventator

Franțuzoaica a concurat la Jocurile Olimpice de iarnă din 2006 de la Torino, terminând pe locul 6 la slalom paralel, la fel ca în 2002, la Salt Lake City. Pomagalski s-a retras în 2007.

Potrivit news.ro, fosta sportivă era nepoata lui Jean Pomagalski, cel care a inventat teleschiul, în 1934, şi a fondat marca Poma, în 1947.

Cauzele producerii avalanşei rămân pentru un moment necunoscute şi sunt cercetate acum de poliţişti.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » O fostă campioană mondială, ucisă de avalanșă. Julie Pomagalski a fost îngropată de vie în Alpii Elvețieni