Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr prins într-o avalanșă a filmat momentul când este la un pas de a fi îngropat în zăpadă

Un tânăr de 25 de ani, prins de o avalanșă în timp ce făcea snowboarding pe versanții din Colorado, a filmat momentul cu o camera fixată pe casca de protecție.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.01.2021, 16:07

Un tânăr prins într-o avalanșă a filmat momentul când este la un pas de a fi îngropat în zăpadă
Un tânăr prins într-o avalanșă a filmat momentul când este la un pas de a fi îngropat în zăpadă - Captura YouTube
  • Maurice Kervin cobora versantul pe placa, când s-a declanșat avalanșa.
  • Experiența și echipamentul au făcut diferența dintre viață și moarte pentru tânărul de 25 de ani.

În momentul în care Maurice Kervin a început să coboare versantul, stratul de zăpadă a cedat și l-a măturat, la propriu, cu o forță uriașă. Experiența și echipamentul au făcut diferența dintre viață și moarte pentru tânărul de 25 de ani, care a reușit să se țină la suprafața valului de zăpadă.

”Am fost înspăimântat de cât de mare a fost avalanșa și foarte recunoscător că eram în viață, sincer, sau că nu am fost îngropat, ori rănit grav”, a declarat Kervin pentru CNN

"Forța avalanșei a fost, cu siguranță, suficientă să îngroape, ori să rănească pe cineva. A fost foarte intens”, a mai spus el. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Echipamentul i-a salvat viața în avalanșă

Kervin a mai spus că și-a dat seama că ceva nu este în regulă atunci când a văzut cum stratul de zăpadă se fisurează și o ia la vale.

"Zăpada se sparge în blocuri, de parcă o pânză de paianjen s-ar așterne în fața ta și totul se destramă”, a povestit tânărul.

Când a simțit că zăpada începe să-l tragă dedesubt, Kervin a spus că și-a folosit rucsacul, dotat cu un airbag, care l-a ajutat să rămână deasupra valului de zăpadă.

Când a găsit un punct de sprijin pentru a se opri, zăpada încă cobora la vale cu repeziciune. ”Sunt bine, sunt bine, sunt bine. Sunt în siguranță!”, a spus Kervin în acel moment, așa cum reiese din filmare.

Din fericire, tânărul de 25 de ani, originar din Denver, a scăpat cu viață datorită experienței pe munte și echipamentului cu care era dotat.

Avalanșele sunt imprevizibile și periculoase și nu fiecare poveste are un final fericit, precum acesta.

În ultimii zece ani, 27 de oameni au murit în avalanșe, în medie, în fiecare sezon, în Statele Unite, potrivit Centrului de Informare Avalanșă din Colorado (CAIC). 

Kervin a mai spus că a sunat la 911 să anunțe ce s-a întâmplat și atunci a aflat că o operațiune de căutare și salvare începuse deja.

90% dintre avalanșe sunt cauzate de oameni

Două persoane au fost prinse în avalanșe în acea zi și ambele au fost declanșate de oameni, a declarat directorul CAIC, Ethan Greene, pentru CNN. 

Kervin a fost unul dintre ei, a spus el.

Greene a spus că este ușor să declanșezi o avalanșă, dar este posibil să eviți zonele care pot fi periculoase. Este nevoie doar de antrenament și planificare.

„Ceea ce vreau să le spun oamenilor este să verifice prognoza meteo înainte de a ieși pe munte, astfel încât să-și poată face un plan pentru ziua respectivă, în care să țină cont de vreme”, a spus el. 

De asemenea, puțin antrenament le poate salva viața”, a mai spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un tânăr prins într-o avalanșă a filmat momentul când este la un pas de a fi îngropat în zăpadă