O gameriţă din Brazila, în vârstă de 19 ani, ucisă de un rival al jocurilor video

De Monica Palade.
Publicat: 26.02.2021, 18:58.
Actualizat: 26.02.2021, 19:00

O gameriţă din Brazilia, în vârstă de 19 ani, a fost ucisă de un jucător rival. Trupul lui Ingrid Oliveira Bueno da Silva a fost găsit în casa lui Guilherme Alves Costa, din sud-estul oraşului Sao Paolo.

O gameriţă din Brazila, în vârstă de 19 ani, ucisă de un rival al jocurilor video

Shutterstock

Tânăra, care juca într-o echipă rivală cu suspectul în popularul joc video Call of Duty: Mobile, se crede că a ajuns la casa tânărului de 18 ani, în cursul zilei de luni.

Alves Costa ar fi înjunghiat-o pe Ingrid, după care a distribuit online imagini îngrozitoare ale crimei, relatează The Times. Când a fost întrebat de ce a ucis-o, acesta le-ar fi răspuns: „Pentru că aşa am vrut”, scrie The Independent.

Brazilia, a cincea ţară la feminicid

Colegii tinerii au ţinut să îi aducă un omagiu pe reţele de socializare. „A fost o persoană extraordinară, de care ne vom aminti în fiecare zi în care va răsări soarele”, spune colega Ingrid Oliveira Bueno da Silva.

În timp ce motivul acestei ucideri a rămas deocamdată neclar, despre Brazilia se spune că este a cincea ţară din lume la feminicid - definit ca uciderea femeilor motivată de gen - conform articolului 19 al grupului pentru drepturi.

Comisia interamericană pentru drepturile omului a declarat că uciderea femeilor nu este o problemă „izolată”, ci reflectă în schimb normele sexiste „adânc înrădăcinate” în societatea braziliană.

Sute de femei din lumea jocurilor au vorbit public despre bărbați misogini și prădători pe care i-au întâlnit în comunitate.

Citeşte şi: Moştenire neaşteptată lăsată de o fostă profesoară unor spitale din Italia. Nimeni nu ştia că e milionară

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.