Antena Meniu Search
x

Moştenire neaşteptată lăsată de o fostă profesoară unor spitale din Italia. Nimeni nu ştia că e milionară

Moştenire incredibilă lăsată de o profesoară milionară din Italia. Femeia, care a murit anul trecut la vârsta de 96 de ani, a lăsat o parte din avere, 25 de milioane de euro, mai multor spitale şi organizaţii caritabile.

de Monica Palade

la 26.02.2021, 16:39

Moştenire neaşteptată lăsată de o fostă profesoară unor spitale din Italia. Nimeni nu ştia că e milionară - Shutterstock

Marisa Cavanna era cunoscută ca o persoană rezervată, care nu s-a căsătorit niciodată, şi nimeni nu bănuia ce sumă strânsese în această perioadă, scrie Reuters.

Potrivit presei locale, averea sa s-ar ridica la circa 40 de milioane de euro şi se bănuieşte că ar proveni din diverse moşteniri.

O avere pentru spitale

Spitalul de pediatrie Gaslini din Genova va primi în jur de 5 milioane de euro, în timp ce spitalul Galliera va primi o sumă similară, plus locuinţa femeii.

„Este o proprietate mare care valorează câteva milioane de euro. Ea ne-a spus să o vindem şi să folosim banii pentru cercetare şi inovare”, a declarat Adriano Lagostena, directorul spitalului Galliera.

Femeia a fost tratată în spitalul Galliera, însă nimeni din conducere nu a ştiut de intenţia sa de a lăsa o sumă atât de mare. “Am avut şi alte donaţii semnificative în trecut, dar niciuna atât de mare”, a mai spus Lagostena.

Alte donaţii vor merge către organizaţii pentru drepturile omului şi organizaţii caritabile din Italia şi străinătate, printre care şi Amnesty International. Fosta profesoară a lăsat restul averii îngrijitorilor ei, familiei şi prietenilor.

Citeşte şi: Un bărbat din Connecticut a făcut afacerea vieţii lui: A cumpărat un banal bol de la un târg de vechituri şi a aflat că valorează o adevărată avere

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Moştenire neaşteptată lăsată de o fostă profesoară unor spitale din Italia. Nimeni nu ştia că e milionară