Antena Meniu Search
x

Video O infirmieră de la Terapie Intensivă din Connecticut, prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna în SUA

O infirmieră din Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor cu vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna, marcând astfel lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în Statele Unite. Vaccinul a fost aprobat vineri.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 22.12.2020, 12:45

Infirmiera a fost filmată în timp ce era vaccinată
O infirmieră de la Terapie Intensivă din Connecticut, prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna în SUA - Twitter/Michael Fuller
  • Formula Moderna se poate păstra la o temperatură de -20°C
  • Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie păstrat la -70°C

O infirmieră din statul american Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor de luat imagini cu vaccinul împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, marcând astfel lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în Statele Unite, aprobat vineri, relatează AFP.

Infirmiera din statul american Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor de filmat cu vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna. 

Mărturia infirmierei, prima persoană vaccinată cu Moderna

Primele vaccinări pe teritoriul american au loc la o săptămână după ce a fost lansată campania de vaccinare a alianţei Pfizer/BioNTech.

Mandy Delgado, o infirmieră la secţia de Terapie Intensivă a spitlaului Hartford, s-a declarat ”fericită şi nerăbdătoare” să fie ”prima vaccinată” cu vaccinul Moderna.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Am văzut pacienţi care sufereau din cauza lipsei de oxigen, a cărora situaţie s-a agravat şi au murit, fără ca familia lor să poate fi prezentă” a subliniat Mandy.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de câteva săptămâni, la fel ca vaccinul Pfizer-BioNTech, potrivit news.ro, însă formula Moderna se poate păstra la o temperatură de -20°C - şi nu la -70°C ca vaccinul Pfizer-BioNTech, care a obligat laboratorul american să dezvolte containere speciale în vederea transportării acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O infirmieră de la Terapie Intensivă din Connecticut, prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna în SUA