Video

O infirmieră de la Terapie Intensivă din Connecticut, prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna în SUA

De Larisa Andreescu.
Publicat: 22.12.2020, 12:38.
Actualizat: 22.12.2020, 12:45

O infirmieră din Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor cu vaccinul împotriva Covid-19 al companiei Moderna, marcând astfel lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în Statele Unite. Vaccinul a fost aprobat vineri.

Infirmiera a fost filmată în timp ce era vaccinată

O infirmieră de la Terapie Intensivă din Connecticut, prima persoană vaccinată cu vaccinul Moderna în SUA

Twitter/Michael Fuller

O infirmieră din statul american Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor de luat imagini cu vaccinul împotriva covid-19 al companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, marcând astfel lansarea campaniei de vaccinare cu al doilea vaccin împotriva noului coronavirus în Statele Unite, aprobat vineri, relatează AFP.

Infirmiera din statul american Connecticut a fost vaccinată în faţa camerelor de filmat cu vaccinul companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna.

Mărturia infirmierei, prima persoană vaccinată cu Moderna

Primele vaccinări pe teritoriul american au loc la o săptămână după ce a fost lansată campania de vaccinare a alianţei Pfizer/BioNTech.

Mandy Delgado, o infirmieră la secţia de Terapie Intensivă a spitlaului Hartford, s-a declarat ”fericită şi nerăbdătoare” să fie ”prima vaccinată” cu vaccinul Moderna.

”Am văzut pacienţi care sufereau din cauza lipsei de oxigen, a cărora situaţie s-a agravat şi au murit, fără ca familia lor să poate fi prezentă” a subliniat Mandy.

Vaccinul Moderna se administrează în două doze, la un interval de câteva săptămâni, la fel ca vaccinul Pfizer-BioNTech, potrivit news.ro, însă formula Moderna se poate păstra la o temperatură de -20°C - şi nu la -70°C ca vaccinul Pfizer-BioNTech, care a obligat laboratorul american să dezvolte containere speciale în vederea transportării acestuia.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.