Antena Meniu Search
x

O insulă din Grecia intră în lockdown, la o zi după ce Guvernul de la Atena a relaxat restricțiile în toată țara

Insula grecească Kalymnos intră de miercuri în lockdown, la o zi după ce guvernul de la Atena a relaxat restricțiile în toată țara. Autoritățile au constatat o creștere a numărului de cazuri Covid-19 pe insulă și au reinstituit ”blocajul” până la data de 10 mai.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.05.2021, 23:26

Insula Kalymnos intră în lockdown, la o zi după ce Guvernul de la Atena a relaxat restricțiile în toată țara
O insulă grecească intră în lockdown, la o zi după ce Guvernul de la Atena a relaxat restricțiile în toată țara - Shutterstock
  • Rezidenții de pe Insula Kalymnos intră în lockdown până pe 10 mai.

Ministerul Protecției Civile a anunțat că impune un blocaj pe insula din Marea Egee de miercuri până pe 10 mai "din motive urgente” care privesc sănătatea publică și pentru a limita răspândirea virusului.

Oamenii pot ieși din case doar pentru a merge la serviciu, la medic sau la cumpărături

Prin urmare, rezidenților de pe insula Kalymnos li se va permite să părăsească locuințele doar pentru a merge la serviciu, la medicul de familie ori la farmacie, precum și să își plimbe animalele de companie sau să facă cumpărături în supermarket până la ora 18:00, scrie Reuters.

Alte restricții includ suspendarea lucrărilor de construcții și a ceremoniilor religioase, cu excepția înmormântărilor, cu până la nouă persoane. 

Părăsirea insulei Kalymnos, permisă doar din motive de sănătate

De asemenea, rezidenților li se permite să părăsească insula numai din motive de sănătate.

Grecia s-a descurcat relativ bine în timpul primului val al pandemiei, dar o creștere a numărului de infecții de atunci a forțat-o să impună mai multe blocaje pentru a-și proteja sistemul de sănătate.

Grecia, care are o populație de 11 milioane, a raportat un total de 349.936 de infecții cu Covid-19 și 10.668 de decese. Marți, Grecia a înregistrat 1.387 de noi infecții și 81 de decese.

Grecia a redeschis restaurantele și terasele pe 3 mai

Restaurantele și barurile s-au redeschis în Grecia după șase luni luni, întrucât a făcut un pas suplimentar spre reducerea restricțiilor înainte de deschiderea oficială a sezonului turistic din 15 mai.

Turiştii se vor putea aşeza însă doar la mesele din aer liber, iar la ora 23 toate localurile sunt obligate să dea stingerea.

Cetăţenii UE pot vizita Grecia încă din 19 aprilie dacă fac dovada vaccinării sau a unui test PCR negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O insulă din Grecia intră în lockdown, la o zi după ce Guvernul de la Atena a relaxat restricțiile în toată țara