Antena Meniu Search
x

Video O lună de război Israel - Hamas. Mii de civili au fost ucişi, Gaza a devenit un cimitir de copii. Netanyahu: Europa, în pericol dacă Orientul Mijlociu cade victimă axei terorii

Război Israel - Hamas. Astăzi se împlineşte o lună de când teroriştii Hamas au declanşat masacrul asupra Israelului, semănând moarte printre civili, însă conflictul e departe de a se încheia. 450 de atacuri au avut loc în Gaza în ultimele 24 de ore, în urma cărora cel puţin 200 de oameni ar fi murit. Bombardamentele israeliene au ucis peste 10.000 de palestinieni, arată ultimele cifre oferite de ministrul sănătaţii din Gaza. Între timp, Netanyahu a avertizat că nici Europa nu va mai fi în siguranţă dacă Orientul Mijlociu cade victimă în mâinile axei terorii. La graniţa din Gaza, la Rafah, mai mulţi oameni îşi doresc să iasă din captivitate. Vă avertizăm că urmează detalii şi imagini cu un puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 08:27

Vezi și

450 de bombardamente în Gaza în ultimele 24 de ore. Potrivit autorităţilor palestiniene, cel puţin 200 de civili ar fi murit, printre care s-ar afla şi Jamal Mussa, responsabil de operaţiunile speciale de securitate ale organizaţiei Hamas. 

Trupele vor intra în Gaza în scurt timp pentru a elimina teroriştii, scrie presa israeliană

În urma atacurilor, oraşul Gaza a fost încercuit. Presa din Israel scrie că trupele vor intra în oraş în scurt timp pentru a elimina teroriştii ascunşi în tuneluri. 

Daniel Hagari, purtător de cuvânt IDF: Forțele armatei israeliene au înconjurat orașul Gaza şi au ajuns la malul mării, în partea de sud a orașului. Acum, există Gaza de nord și Gaza de sud. 

Pe acelaşi subiect

IDF a deschis un coridor umanitar, iar imaginile din satelit arată zeci de palestinieni care se îndreptă spre centrul Fâşiei Gaza. Premierul israelian nici nu vrea să audă de un posibil armistiţiu. 

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Nu va exista încetare a focului fără întoarcerea răpiților noștri, să îşi scoată asta din vocabular. Le spunem asta atât dușmanilor, cât și prietenilor noștri.

ONU: Gaza s-a transformat într-un adevărat cimitir pentru copii

Luptele din ultima săptămână s-au amplificat în Orientul Mijlociu. Gaza s-a transformat într-un adevărat cimitir pentru copii, spun oficialii ONU. În plus, mai multe culoare umanitare au fost blocate ca urmare a bombardamentelor masive. Astfel, încercarea civililor de a ieşi din infern a devenit una aproape imposibilă.

Antonio Guterres, secretar general ONU: Trebuie să acționăm acum pentru a găsi o cale de ieşire din această fundătură brutală, îngrozitoare, agonizantă și distructivă. Pentru a ajuta să punem capăt durerii și suferinței. Pentru a ajuta la vindecarea celor distruși. Și pentru a ajuta la deschiderea drumului către pace, către o soluție cu două state, cu israelieni și palestinieni care trăiesc în pace și securitate.

Punctul de frontieră de la Rafah a fost redeschis. Ajutoarele umanitare nu mai sunt însă de ajuns

Graniţa de la Rafah a fost redeschisă ieri, după ce în weekend a fost închisă. Nici ajutoarele umanitare nu sunt îndeajuns.

Antonio Guterres, secretar general ONU: Fără combustibil, nou-născuții din incubatoare și pacienții conectaţi la aparate vor muri. Apa nu poate fi pompată sau purificată. În curând, apele reziduale ar putea începe să curgă pe străzi, răspândind și mai mult bolile. Astfel, camioanele încărcate cu ajutoare critice nu vor mai putea circula.

Pentru toate aceste atrocităţi, liderul opoziţiei israeliene, Yair Lapid, nu îl mai doreşte pe Netanyahu în funcţie. Ca răspuns, Netanyahu le garantează locuitorilor din Gaza că vor scăpa de război, însă cu o singură condiţie.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Vom oferi poporului din Gaza și oamenilor din Orientul Mijlociu un viitor real, plin de promisiuni și speranță, dar pentru asta este nevoie de victorie.

Netanyahu ameninţă: "Europa va fi următoarea și nimeni nu va fi în siguranță"

Tot acesta le-a spus ambasadorilor că dacă Orientul Mijlociu cade victimă axei terorii, Europa va fi în pericol.  

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Europa va fi următoarea și nimeni nu va fi în siguranță. Aceasta nu este o bătălie locală, ci una globală.

Între timp, pe frontul de luptă, israelienii au găsit o clădire în care se afla un spaţiu de joacă pentru copiii. Acesta a devenit acum un loc din care teroriştii Hamas îşi lansează rachetele şi concep planurile de atac. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O lună de război Israel - Hamas. Mii de civili au fost ucişi, Gaza a devenit un cimitir de copii. Netanyahu: Europa, în pericol dacă Orientul Mijlociu cade victimă axei terorii