Antena Meniu Search
x

O mamă care s-a îmbolnăvit în timp ce era însărcinată cu al patrulea copil a murit la scurt timp după naştere, în Anglia

Tragedie cumplită după ce asistentă medicală din Anglia, care s-a infectat cu Sars-Cov 2 în timp ce era însărcinată cu al patrulea copil, a murit imediat după naştere.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.02.2021, 22:32

Bebeluş în spital
Mama nu a apucat să îşi cunoască cel de-al patrulea copil - iStock | Getty Images
  • Becky a fost descrisă ca o mamă grijulie, atentă şi apropiată de copiii ei
  • Asistenta medicală avea grijă şi de bunicul său

Becky Regan, în vârstă de 29 de ani, din Blyth, Northumberland, s-a infectat cu Covid-19 în timpul sarcinii sale. Era mamă a trei copii şi curând avea să îl aducă pe lume pe cel de-al patrulea.

Tânăra a fost internată în spital cu simptome grave de Covid, însă starea de sănătate s-a deteriorat rapid şi a ajuns să fie ţinută în viaţă de aparate. Nu a apucat să îşi cunoască bebeluşul. A născut printr-o operaţie de cezariană de urgenţă la 31 de săptămâni.

Lucra ca asistentă medicală la North Tyneside General Hospital din ianuarie anul trecut, potrivit Mirror.

Becky a fost descrisă ca o mamă grijulie, atentă şi apropiată de copiii ei, dar care avea grijă şi de bunicul ei.

Mai multe spitale au ţinut un moment de reculegere

Colegii, devastaţi la aflarea veştii i-au adus un omagiu vineri, printr-un moment de tăcere susţinut de toate spitalele din cadrul Northumbria Healthcare NHS Foundation Trust, la ora 11 dimineaţa.

„Aceasta va fi amintită ca o zi foarte tristă pentru Northumbria și suntem cu toții devastaţi de pierderea prietenei şi colegei noastre. Condoleanțele noastre profunde sunt transmise familiei, greu încercată în aceste momente. Becky a lucrat ca asistent medical la Spitalul North Tyneside după ce s-a alăturat Northumbriei în ianuarie 2020. Fiecare deces din timpul acestei pandemii a fost o tragedie, dar pierderea lui Becky este deosebit de dureroasă pentru noi, am pierdut-o după ce a născut, iar familia se confruntă cu o durere imensă. Gândurile noastre sunt, de asemenea, alături de colegii ei apropiați și de cei care au tratat-o în această perioadă cu speranţa că îşi va reveni. Aș vrea astfel să mulțumesc pe această cale şi fiecărui membru al personalului medical pentru aceste luni dificile, dar mai ales pentru implicarea în încercarea de a salva pe cineva din familia noastră. Covid-19 ne-a atins atât de aproape de casă. Cu toții ne vom gândi la Becky și la familia ei” declarat Sir James Mackey, director executiv al Northumbria Healthcare NHS Foundation Trust.

O pagină GoFundMe a fost creată înainte de moartea lui Becky, în încercarea de a susţine familia în momentul dificil.

„A fost infectată cu Covid în timp ce era însărcinată. A avut simptome extrem de dure şi a fost internată. Starea i s-a înrăutăţit şi a ajuns să depindă de aparate pentru rămâne în viaţă. Au fost nevoiți să facă cezariană pentru a naște mai devreme. La doar 31 de săptămâni de sarcină. Becky nu și-a cunoscut bebeluşul, iar acesta este într-o stare precară, internat la un spital aflat la câţiva kilometri de casa familiei. Banii strânși vor fi folosiți pentru cei patru copii ai ei şi pentru casa lor. Ne rugăm să se vindece și, în cele din urmă, să ajungă acasă” 

Însă tânăra nu a mai ajuns acasă şi nu a apucat să îşi strângă în braţe propriul copilaş. S-a stins din viaţă mult prea devreme, înainte să se poată bucura de rolul de „mamă la puterea a patra”.

Peste 110.000 de persoane din Marea Britanie au murit în termen de 28 de zile, după ce au fost confirmate pozitiv Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O mamă care s-a îmbolnăvit în timp ce era însărcinată cu al patrulea copil a murit la scurt timp după naştere, în Anglia