Antena Meniu Search
x

Mamă, tată, fiu şi unchi, morţi la câteva zile distanţă, toţi răpuşi de coronavirus. Petrecuseră Crăciunul împreună, în Londra

Patru membri ai aceleiaşi familii au murit răpuşi de coronavirus, după ce s-au întâlnit şi au luat împreună masa de revelion. Partenera îndurerată a uneia dintre victime a povestit clipele groaznice prin care a trecut văzându-şi oamenii dragi cum se sting sub ochii săi.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.01.2021, 13:25

Medici în combinezoane tratează pacient pe patul de spital
Patru membri ai aceleiaşi familii au murit la câteva săptămâni, toţi răpuşi de coronavirus - iStock | Getty Images
  • Cei patru au murit la scurt timp, toţi răpuşi de teribilul virus.
  • Un alt unchi luptă pentru a supravieţui.

Tracy Latham, în vârstă de 50 de ani, mamă a trei copii, crede că prim-ministrul Boris Johnson este vinovat, după ce partenerul ei, părinţii şi unchiul ei au murit la scurt timp după ce au fost declaraţi pozitivi cu virusul nemilos.

Aceasta a dezvăluit faptul că întreaga familie se proteja de la începutul pandemiei, rareori ieşind din casă pentru cumpărături sau treburi urgențe şi că singurul moment în care s-au reunit în toată această perioadă a fost în ziua de Crăciun, după ce Guvernul a anunţat relaxarea regulilor şi a permis familiilor să se întâlnească pentru a sărbători împreună.

Cuplul urma să se căsătorească în acest an

Tracy, din Mackworth, Derby, spune că viața i-a fost distrusă după pierderea complet neaşteptată a partenerului ei, Darren Fisher, în vârstă de 48 de ani.

Cei doi urmau să se căsătorească în luna iulie a acestui an, deşi erau de mai bine de 12 ani împreună, timp în care Darren a fost tată vitreg şi a ajutat la creșterea a trei dintre copiii ai femeii, rezultaţi dintr-o relație anterioară.

Femeia, distrusă de durere, crede că iubitul ei s-a infectat în momentul în care a mers la casa părinţilor săi din Allenton pentru doar două ore.

O săptămână mai târziu, Darren, părinţii lui, Pat şi David Fisher, în vârstă de 79 şi 82 de ani, dar şi unchiul său Michael Wilson, de 70 de ani, au fost confirmaţi pozitiv cu Sars-Cov 2.

Cei patru au murit la scurt timp, toţi răpuşi de teribilul virus, timp în care un alt unchi, Geoffrey Fisher, luptă pentru a supravieţui.

Tracy a declarat că singurul membru al familiei care avea comorbidităţi a fost Pat, care avea diabet.

De altfel, lucrurile au început să meargă prost când bătrâna a căzut şi a ajuns la spital cu răni la picior, fiind internată la Royal Derby Hospital pe 27 decembrie:

„Se simţea foarte obosită, fără vlagă. Câteva zile mai târziu a fost confirmată pozitiv, iar starea ei s-a agravat”

Bărbatul nu a apucat să afle că părinţii lui au murit

La scurt timp şi iubitul femeii a început să se simtă rău şi să aibă simptome Covid.

„Răcise şi avea probleme cu respiraţia. Am sunat la ambulanţă pe 29 decembrie. Ulterior am primit un telefon de la el în care mă anunţa că urma să fie internat la terapie intensivă. I-am spus să aibă grijă de el. Au fost ultimele cuvinte pe care i le-am spus. Timp de 9 zile a fost intubat” a adăugat Tracy.

Ceea ce Darren nu a aflat niciodată a fost că mama şi tatăl său pierduseră lupta cu boala, încetând din viaţă pe 4, respectiv 6 ianuarie. Nu și-a revenit și a murit pe 11 ianuarie, urmat la câteva zile de unchiul său.

Pat, Darren și Michael au murit la Spitalul Royal Derby în decurs de o săptămână, în timp ce David, unchiul care avea demență, a murit într-o casă pentru îngrijirea bătrânilor, cât timp Pat fusese internată în spital.

Nu a fost stabilită încă o dată pentru înmormântările lor, aranjamentele care vor fi puse lăsate în așteptare până când Geoffrey îşi va recăpăta sănătatea pentru a putea, de asemenea, să participe la înmormântarea familiei sale, potrivit Daily Mail.

Tracy în schimb îşi revine cu greu după teribila veste. Bărbatul cu care plănuia să îşi petreacă restul vieţii a plecat în Ceruri, alături de părinţii săi.

„Mi-aş fi dorit să nu iasă din casă în ziua de Crăciun. Erau o familie minunată - cea mai bună mamă și cel mai bun tată la care te-ai fi putut gândi. Ușa lor a fost întotdeauna deschisă pentru mine. Era o familie atât de amabilă” a mai adăugat femeia.

În urma pierderii suferite, aceasta a transmis şi un avertisment pentru cei care nu iau în serios pandemia şi nu respectă restricţiile:

„Sunt devastată, şocată. Vă rog, trebuie să luaţi acest virus în serios. Ei s-au protejat timp de aproape un an şi au crezut că sunt în siguranţă, că sunt bine. I se poate întâmpla oricui, în orice clipă. Respectaţi restricţiile”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Mamă, tată, fiu şi unchi, morţi la câteva zile distanţă, toţi răpuşi de coronavirus. Petrecuseră Crăciunul împreună, în Londra