Antena Meniu Search
x

O maşină electrică Nio a căzut de la etajul trei al unei clădiri din Shanghai. Două persoane au murit pe loc

Două persoane şi-au pierdut viaţa în Shanghai, după ce o maşină electrică Nio a căzut de la etajul trei al unei clădiri. Anunţul despre tragicul incident a fost făcut de producătorul chinez, transmite BBC.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 24.06.2022, 10:58

O maşină electrică Nio a căzut de la etajul trei al unei clădiri din Shanghai
O maşină electrică Nio a căzut de la etajul trei al unei clădiri din Shanghai - Captură Video / Twitter

Un angajat al companiei şi un reprezentant al unei companii partenere se aflau în mşin respectivă, ambii decedând în urma impactului cu solul. 

Tragedia s-a petrecut miercuri după-amiaza, în jurul orei locale 17:20, la sediul companiei din Shanghai. Nio a transmis că imediat după accident  fost deschisă o anchetă în strânsă colaborare cu oficialii guvernamentali.

Zona de la etajul unde se afla autotursimul care a căzut este descrisă de martori drept o locaţie unde sunt organizate showroom-uri, dar există acolo şi o unitate de testare pentru automobilele electrice cât şi o parcare. 

"Compania noastră colaborează cu departamentul de securitate publică în ancheta privind cauza accidentului. Pe baza analizei situației de la fața locului, putem confirma inițial că acesta a fost un accident (care nu a fost cauzat de vehicul)”, a precizat Nio într-un comunicat.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Maşina a căzut de la etajul al treilea al clădirii

Postarea iniţială, realizată de compania chineză a fost ştearsă după ce utilizatorii au asaltat-o într-un timp extrem de scurt cu mii de comentarii prin care îşi transmiteau idignarea.

Ultima propoziție a declarației spunea că accidentul „nu are legătură cu vehiculul în sine”, fapt care a declanşat un val de nemulţumiri în rândul oamenilor. 

Producătorul auto a postat mai târziu o versiune revizuită a declarației, în care spune că accidentul „nu a fost cauzat de vehicul” între paranteze, aparent pentru a aduce lămuriri asupra acelei părţii a propoziției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O maşină electrică Nio a căzut de la etajul trei al unei clădiri din Shanghai. Două persoane au murit pe loc