Antena Meniu Search
x

Foto O molie de mărimea unei palme a fost descoperită de către o familie din Australia

Descoperire neaşteptată pentru o familie din Australia. Ieşiţi pentru o plimbare, oamenii au dat peste o molie uriaşă, specifică doar anumitor zone din ţară. Pasionaţii de insecte au şi început să comenteze cu uimire, odată ce o fotografie a fost postată pe Facebook.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 24.02.2021, 11:26

Sunt de culoare gri și au o pată întunecată pe torace
Aceste molii pot avea o anvergură a aripilor de până la 25 de centimetri și o lungime de 15 centimetri - amatuerentomologyaustralia via Facebook
  • O molie de mărimea unei palme a fost văzută de o familie
  • Insecta este specifică Australiei

O molie enormă a fost văzută de o familie din Australia. Surprinşi de dimensiunea insectei, oamenii nu au ezitat să o fotografieze şi să posteze imaginea pe o pagină de Facebook dedicată celor pasionaţi de insecte.

Familia se plimba prin Camp Mountain, în nord-estul oraşului Brisbane, când au văzut insecta uriașă cocoțată pe un copac. Se poate observa cum molia are aproape aceeaşi dimensiune ca aceea a unei palme. 

Internauţii pasionaţi de insecte nu au întârziat să comenteze entuziasmaţi.

''Wow, asta este epic'', a comentat un om pasionat de insecte.

''Ce frumos'', spuse un altul.

Specie rară, specifică anumitor zone din Australia

În timp ce mulți s-au întrebat cât de rară este insecta, se crede că în fotografie este vorba despre o molie de lemn uriașă. Această specie se găsește în mod obișnuit pe coasta statului Queensland, în special în Brisbane.

Aceste molii pot avea o anvergură a aripilor de până la 25 de centimetri și o lungime de 15 centimetri. Sunt de culoare gri și au o pată întunecată pe torace, potrivit dailymail.co.uk.

În timpul zilei, aceste molii își vor plia aripile pe părțile laterale ale corpului, astfel încât să se poată camufla în apropierea trunchiurilor și a ramurilor de copaci. De obicei, sunt observate în timpul lunilor de vară și reprezintă cea mai grea molie din lume, cântărind până la 30 de grame.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O molie de mărimea unei palme a fost descoperită de către o familie din Australia