Antena Meniu Search
x

O navă de cercetare ucraineană a sărit în aer la Gurile Dunării, pe canalul Bâstroe

O navă hidrografică ucraineană a sărit în aer joi la Gurile Dunării, a anunţat vineri dimineaţă Comandamentul Operaţional Sud al forţelor de apărare ucrainene, citat de agenţia de presă Unian, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 10:42

O navă de cercetare ucraineană a sărit în aer la Gurile Dunării, pe canalul Bâstroe
- Profimedia

"Ca urmare a unei explozii la impactul cu un dispozitiv exploziv necunoscut în zona gurilor (canalului) Bâstroe de la Dunăre, o navă maritimă hidrografică ucraineană de mici dimensiuni s-a ales cu o gaură la provă, sub linia de plutire", se arată într-un comunicat al Comandamentului Sud. Echipajul a luat o serie de măsuri, prin forţe proprii, pentru a salva nava de la scufundare.

Ucraina a plasat mine în zona coastei sale la Marea Neagră

"În prezent au loc lucrări de reparare a ambarcaţiunii. Nu s-au înregistrat pierderi de vieţi omeneşti", se mai spune în comunicat. Potrivit portalului Dumskaia din Odessa, în incident a fost implicată nava hidrografică Şliahovik, aparţinând unei instituţii din subordinea Ministerului ucrainean al Infrastructurii. Alungarea forţelor ruse din Insula Şerpilor la sfârşitul lunii iunie a deschis Ucrainei calea spre porturile Ismail, Reni şi Ust-Dunaisk, toate situate în regiunea Odessa, notează Unian.

Ucraina, potrivit agenţiei de presă citate, a obţinut astfel posibilitatea de a-şi transporta cerealele nu doar prin canalul românesc Sulina, pe cale ferată sau cu mijloace auto, dar şi prin canalul Bâstroe care face legătura dintre Dunăre şi Marea Neagră. La 28 iulie, în mica localitate-staţiune Koblevo din regiunea Nikolaev, două persoane care înotau şi-au pierdut viaţa din cauza unei mine amplasate în zona ţărmului.

Ucraina a plasat mine în zona coastei sale la Marea Neagră, în special în perimetrul porturilor sale, pentru a descuraja navele ruse să se apropie de ţărm şi a împiedica astfel orice fel de desant de trupe ruseşti, în special la Odesa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri externe » O navă de cercetare ucraineană a sărit în aer la Gurile Dunării, pe canalul Bâstroe